Αυτοί στον Παναθηναϊκό την έχουν χ@σμ@νη τη φωλιά τους και αντί να ζητήσουν συγγνώμη από την ποδοσφαιρική Ελλάδα για την ευθύνη τους που δεν έγινε το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, ψάχνουν να βγάλουν ξύγκι από τη μύγα. Γιατί, λένε, μάλιστα με ανακοίνωσή τους, ο υφυπουργός αθλητισμού Κοντονής Σταύρος συνομίλησε με τον μεγαλομέτοχο του Ολυμπιακού Ευάγγελο Μαρινάκη. Ποιο είναι το κακό;

Να σου πω. Ο Παναθηναϊκός έχει ήδη τοποθετηθεί κατά της απόφασης του διαιτητή να μη σφυρίξει το ντέρμπι. Άρα, αφήνει υπονοούμενα ο Αλαφούζος, ότι ο Μαρινάκης ήταν αυτός που δεν ήθελε να γίνει το παιχνίδι. Ότι ο Μαρινάκης έψησε τον Κοντονή και ο υφυπουργός είπε στο κοράκι «Μη ξεκινάς το ματς, μην το κάνεις».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Και επειδή ο Αλαφούζος δεν μπορεί να πει επώνυμα όσα υπονοεί, ρωτάει το άλλο. «Γιατί ο Κοντονής συνομίλησε με άνθρωπο στον οποίο έχει απαγορευθεί η ενασχόλησή του με το ποδόσφαιρο;». Έχει δίκαιο ο Παναθηναϊκός σ’ αυτό. Από τη μύγα, ξύγκι, που λέγαμε.

Θα μπορούσε να πει κανείς ότι ο υφυπουργός άνθρωπος είναι και ξέχασε ότι ο δικαστής απαγόρευσε στον Μαρινάκη να ασχολείται με τον Ολυμπιακό. Η ουσία είναι άλλη, όμως.

Ως άσχετος με τον Ολυμπιακό ο Μαρινάκης τηλεφώνησε στον Κοντονή, για να του παραπονεθεί. Ότι η ομάδα του δεν μπορεί να παίξει σε ατμόσφαιρα πολεμική, όπως την προκάλεσε η διοίκηση του Παναθηναϊκού με τις δημόσιες δηλώσεις της. Δεν απαγορεύεται στον Μαρινάκη σαν φίλαθλος, σαν ποδοσφαιρόφιλος, όχι σαν μέτοχος, όχι σαν πρόεδρος της ΠΑΕ, να είχε μια καφενειακού τύπου κουβέντα με τον επίσης άσχετο Κοντονή Σταύρο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δεν κατάλαβα. Ποιος είναι ο Κοντονής Σταύρος; Ο τίποτας είναι. Ο υφυπουργός, δηλαδή ο ανύπαρκτος τίποτας. Εντελώς. Ο διαιτητής αποφάσισε να μη γίνει το ντέρμπι, δεν έχει τέτοια δικαιοδοσία ο υφυπουργός. Ούτε είναι σε θέση ο υφυπουργός να υποκαταστήσει τον διευθυντή της αστυνομίας. Ούτε είναι ο αρμόδιος δικαστικός λειτουργός για να τιμωρήσει τον Παναθηναϊκό.

Να ξέρουμε τι λέμε. Σε μια δημοκρατία ο καθένας έχει τον ρόλο του. Την ευθύνη του. Η δουλειά του Κοντονή Σταύρου, του κυρίου τίποτα, ήταν να φτιάξει έναν νόμο. Και να πληρώνεται από το Δημόσιο για να βλέπει στις φωτογραφίες τη φάτσα του με το μούσι που κάθε πρωί το φτιάχνει.

Ένας, λοιπόν, άσχετος με την τύχη του ντέρμπι, ο Μαρινάκης, συνομίλησε τηλεφωνικά με τον επίσης άσχετο Κοντονή Σταύρο. Κι αυτό το πήρε ο Αλαφούζος για να ζυμώσει και να μαγειρέψει συνωμοσίες. Και να φτιάξει ένα ακόμα πλακάτ για την αυριανή διαδήλωση.

Κλ@ν@δια και φοβίδια ο Ολυμπιακός, διάβασε στο apodytiriakias.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης