Ο πιο ισχυρός παίχτης σήμερα στην πιάτσα είναι ο Ιβάν Σαββίδης, ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ. Αν, πράγματι, θεωρείται ισχυρός εκείνος που περισσότερο από κάθε άλλον επηρεάζει, έχει με το μέρος του πιο πολλές ΠΑΕ.

Συγκεκριμένα πράγματα. Και έγκυρα, χωρίς αμφισβήτηση. Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού Ευάγγελος Μαρινάκης, ο οποίος κατά τους αντιπάλους του είχε χάντρες στο κομπολόι του 7-8 ΠΑΕ, σήμερα έχει μείνει μονάχα με δύο. Τον Αστέρα Τρίπολης και τον Πανιώνιο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Δικός» του είναι του Μαρινάκη και ο Λεβαδειακός, όμως εάν τον μεγαλομέτοχό του τον «πιέσει» ο Μελισσανίδης, τότε ο Κομπότης θα φύγει από το άρμα του Ολυμπιακού, που σήμερα μοιάζει με βέσπα.

Τι θα πει «άρμα», του Ολυμπιακού ή του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ; Ότι αυτές οι μεγάλες ομάδες, που ενδιαφέρονται για την εξυγίανση, προκειμένου να την πετύχουν έχουν μαζί τους αυτές κι εκείνες τις ΠΑΕ.

Ο Ιβάν Σαββίδης έχει εξασφαλίσει την υποστήριξη των ΠΑΕ που, κατά σειρά μεγαλύτερου βαθμού «φιλίας», είναι η Κέρκυρα, μετά ο ΠΑΣ Γιάννινα, ο Ηρακλής και οπωσδήποτε η Βέροια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Παναθηναϊκός είναι νεκρός στον τομέα των «συμμαχιών». Σε περίπτωση π.χ. που στην σούπερ ληγκ συμφωνήσει μια άλλη ΠΑΕ με τις θέσεις του Αλαφούζου, αυτό απλά θα προκύψει διότι η άλλη ΠΑΕ έκρινε έτσι για το δικό της συμφέρον.

Ο Μελισσανίδης, που αν δεν έβαζε αυτός χέρι δεν θα γύριζε τούμπα η κατάσταση στην ΕΠΟ, είναι «συνομιλητής» με Πλατανιά και Παναιτωλικό.

Η Λάρισα δεν παίζεται λόγω Κούγια. Ουδείς μεγαλοπαράγοντας έχει «εμπιστοσύνη» να αναπτύξει συμμαχία με τον δικηγόρο. Ο Πανόπουλος έχει ανοιχτή γραμμή μ’ όλους, όμως κανένας δεν θα πει ποτέ ότι «είναι δικός μου» ο ιδιοκτήτης της Ξάνθης, ο πλέον αξιόπιστος στο χώρο του επαγγελματικού ποδοσφαίρου. Ανεξάρτητος είναι και Σπανός του Ατρομήτου.

————————————
Γιατί οι μεγάλοι δεν θέλουν την άνοδο του Άρεως, διάβασε apodytiriakias.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης