Να μιλήσουμε ποδοσφαιρικά, εν όψει του παιχνιδιού Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού απόψε. Ασφαλώς και είναι ντέρμπι. Επειδή πρώτα απ’ όλα, πάνω απ’ όλα παίζουν οι φανέλες. Το brandname «Ολυμπιακός» με το brandname «Παναθηναϊκός». Το όνομα, λοιπόν, το ειδικό βάρος και η Ιστορία των δύο αντιπάλων είναι που ορίζουν το χαρακτήρα του «ντέρμπι» στην αναμέτρησή τους.

Ανάμεσα στις δύο ομάδες είναι παγιωμένη σταθερά εδώ και έξι χρόνια η διαφορά σε όλα τα μέτωπα. Ο Ολυμπιακός έχει λεφτά, όχι ο Παναθηναϊκός, που είναι χρεωμένος, που υποφέρει οικονομικά και γι’ αυτό δεν κάνει ανοίγματα στις μεταγραφές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Ολυμπιακός κυριαρχεί στο παρασκήνιο, φουλ αστακομένος να προστατευτεί. Καμμία κουφάλα δεν μπορεί να τον ακουμπήσει χωρίς να «τιμωρηθεί». Ο Ολυμπιακός παίρνει κάθε χρόνο το πρωτάθλημα από το καλοκαίρι, ο Παναθηναϊκός δίνει μάχη ο φουκαράς να ξεχωρίσει στη βαθμολογία από τις Βέροιες και τους Λεβαδειακούς για να πλασαριστεί στα play-off.

Ο Παναθηναϊκός, όμως, σε πείσμα της αγωνιστικής μειονεκτικότητάς του σε σύγκριση με τον Ολυμπιακό, θα χτυπήσει το παιχνίδι μέσα στο Καραϊσκάκη. Έτσι λένε οι επώνυμοι Παναθηναϊκοί, ότι θέλουμε τη νίκη, ότι θα κερδίσουμε.

Τίποτα δεν αποκλείεται. Μπάλα είναι αυτή. Ο καλύτερος και πληρέστερος στο ρόστερ Ολυμπιακός να μην κερδίσει. Να χάσει κιόλας. Κι εδώ είναι το ερώτημα του ποδοσφαιρόφιλου, όχι του μαστούρη οπαδού. Πώς θα κερδίσει ο Παναθηναϊκός; Με ποια, δηλαδή, τακτική, με ποιο πλάνο ο κατώτερος παικτικά, ποιοτικά Παναθηναϊκός θα βγάλει «2» εκτός έδρας από τον ανώτερό του Ολυμπιακό;

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το 2013 ο Παναθηναϊκός έφτιαξε το αλησμόνητο 0-3 στο Καραϊσκάκη (φώτο). Ένα μνημείο παναθηναϊκόφροσύνης. Μια νίκη που απλώνει την αξία της διαχρονικότητας της πράσινης φανέλλας. Είμαστε Παναθηναϊκός και με άδειο ταμείο, και με παίκτες β’ διαλογής, όταν χρειαστεί, κάποια στιγμή, θα καταδείξουμε ότι συνεχίζουμε, ότι παραμένουμε πάντα Παναθηναϊκός.

Επιμένω στο ερώτημα. Ως Παναθηναϊκός θα παίξει στο Καραϊσκάκη ο αντίπαλος του Ολυμπιακού ή, σαν Πανθρακικός και Πλατανιάς με την πράσινη φανέλα και το τριφύλλι. Ο ποδοσφαιρόφιλος θέλει να δει ντέρμπι. Να το παίξουν στα ίσα οι δύο ομάδες. Να κυνηγήσουν τη νίκη, όχι η μία να κυνηγάει την άλλη. Όχι η μία να προσπαθεί να μη χάσει. Ότι η μία να κοιτάει να «κλέψει» το αποτέλεσμα, τη νίκη.

Τα υπόλοιπα στο γήπεδο.

Αποκάλυψη, ο πατέρας Αλαφούζος φόρτωσε πακέτα στον γιο του Γιάννη, στο apodytirialias.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης