ρισμένες φορές είναι απαραίτητο να βιώνουμε ένα βαθμό άγχους. Το άγχος είναι μια μορφή προστασίας, αφού αποτελεί το σύστημα συναγερμού της φύσης. Από αυτή την άποψη, το άγχος δεν είναι μόνο φυσιολογικό, αλλά και απαραίτητο. Το ανθρώπινο σώμα ανταποκρίνεται αυτόματα στις δυνητικές απειλές, αυξάνοντας τον καρδιακό και τον αναπνευστικό ρυθμό και ωθώντας το άτομο να υιοθετήσει μια στάση επαγρύπνησης και καχυποψίας.

Συνεπώς, είναι φυσιολογικό για ένα βρέφος 7 μηνών να φαίνεται θορυβημένο όταν συναντά ξένους. Επίσης, είναι φυσιολογικό για τα παιδιά να μη θέλουν να κοιμηθούν μόνα στο υπνοδωμάτιό τους. Δυστυχώς, μερικά παιδιά κυριεύονται από υπερβολικό άγχος ή αγχώνονται από καταστάσεις που δεν θα έπρεπε λογικά να τα αναστατώνουν. Σε αυτή την περίπτωση θεωρείται ότι το παιδί πάσχει από «αγχώδη διαταραχή». Οι αγχώδεις διαταραχές είναι συνήθεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το 5-10% των παιδιών υποφέρει κάποια στιγμή από αγχώδη διαταραχή. Όταν το άγχος επιτείνεται κωλύοντας τόσο τη φυσιολογική λειτουργία όσο και την κοινωνική ανάπτυξη του παιδιού, πρέπει να αναζητήσετε βοήθεια.

Περισσότερα στο govastileto.gr

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης