Για τις μέλλουσες μητέρες που μπορεί να αναρωτιούνται ποια είναι τα πλεονεκτήματα και ποια τα μειονεκτήματα του φυσιολογικού τοκετού ή της καισαρικής τομής, έρχεται μια μελέτη του Henry Ford Hospital, που δείχνει ότι η καισαρική κάνει τα μωρά ευαίσθητα στην ανάπτυξη αλλεργιών από την ηλικία των δύο ετών, σύμφωνα με το mother.gr.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι τα μωρά που γεννιούνται με καισαρική τομή έχουν πέντε φορές περισσότερες πιθανότητες να αναπτύξουν αλλεργίες σε σύγκριση με εκείνα που έρχονται στον κόσμο με φυσικό τρόπο, όταν εκτίθενται στο ίδιο υψηλά επίπεδα αλλεργιογόνων στο σπίτι, όπως εκείνων που προέρχονται από σκύλους, γάτες και τα ακάρεα της σκόνης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η μελέτη παρουσιάστηκε στην Αμερικανική Ακαδημία Αλλεργίας, Άσθματος και Ανοσολογίας σε ετήσια συνάντηση στο Σαν Αντόνιο.

«Τα αποτελέσματα της έρευνας προωθούν περαιτέρω την υπόθεση ότι η πρώιμη παιδική έκθεση σε μικροοργανισμούς επηρεάζει την ανάπτυξη του ανοσοποιητικού συστήματος και την εμφάνιση των αλλεργιών» λέει η Cole Johnson, πρόεδρος στο Τμήμα Επιστημών Δημόσιας Υγείας του Henry Ford και επικεφαλής συγγραφέας της μελέτης…

Διαβάστε τη συνέχεια στο govastileto.gr

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης