Οι γονείς μπαίνουν και αυτοί σε αποκριάτικο κλίμα, όταν ντύνουν τα παιδιά τους σούπερ ήρωες, πεταλουδίτσες, χαβανέζες και τα συνοδεύουν στα αποκριάτικα πάρτι. Σίγουρα θα έχετε παρατηρήσει το κέφι που υπάρχει στα αποκριάτικα events, αλλά θα έχετε δει και κάποια παιδάκια να φοβούνται τους κλόουν και όσους έχουν βαμμένο το πρόσωπό τους.

Μη σας φανεί περίεργο λοιπόν, εάν το παιδί σας φοβηθεί στη θέα του κλόουν. Σύμφωνα με τους ψυχολόγους αυτό συμβαίνει μάλλον, γιατί οι κλόουν έχουν πολύ έντονα βαμμένο το πρόσωπό τους και έχουν ταυτόχρονα μια παγωμένη, πάντα χαρούμενη ή πάντα λυπημένη έκφραση που δεν έχει συνηθίσει να βλέπει το παιδί σας. Μπορεί να αναγνωρίζει την εικόνα του κλόουν σε φωτογραφίες, αλλά η θέα του δημιουργεί άγχος σε συνδυασμό με το γεγονός ότι βρίσκεται σε ένα χώρο με πολύ κόσμο και δυνατή μουσική. Την ίδια συμπεριφορά μπορεί το παιδί σας να είχε εκδηλώσει την περίοδο των Χριστουγέννων στη θέα του Άγιου Βασίλη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εάν το παιδί σας δείχνει να φοβάται τον κλόουν και τα άλλα παιδάκια που έχουν βαμμένο το πρόσωπό τους τότε:

-μην το πιέζετε να τον πλησιάσει και να πάρει το μπαλόνι που θα του προσφέρει, γιατί μπορεί να δυναμώσετε έτσι το φόβο του

-εξηγήστε του ότι τα πρόσωπα είναι βαμμένα και χρησιμοποιήστε λέξεις γνωστές και κατανοητές, όπως μαρκαδόρους, ζωγραφική κ.α.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

-καθησυχάστε το παιδί σας και προσπαθήστε να διασκεδάσετε μαζί του κάνοντας κάποια άλλη δραστηριότητα.

Πηγή: govastileto.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης