Τα αντικείμενα που πιάνουν συνέχεια τα παιδιά είναι τα παιχνίδια. Τα παιχνίδια είναι επίσης τα πρώτα αντικείμενα που βάζουν τα μικρά παιδιά στο στόμα τους και πολλές φορές τα πετούν σε απίστευτα σημεία. Είναι γνωστό πως τα παιχνίδια αποτελούν εστίες μικροβίων και γι αυτό θα πρέπει να είστε προσεκτικές και τα καθαρίζουμε συχνά. Όταν καλείτε μικρά παιδιά στο σπίτι καθαρίστε και απολυμάνετε τα παιχνίδια του μωρού σας. Η κοινή χρήση των παιχνιδιών είναι ένας εύκολος τρόπος διάδοσης των μικροβίων.

Εμείς σας προτείνουμε τρόπους για να καθαρίσετε τα παιχνίδια των παιδιών σας. Να θυμάστε ότι υπάρχουν διαφορετικοί τρόποι για τον καθαρισμό και την απολύμανση παιχνίδια και τον εξοπλισμό, ανάλογα με το μέγεθος και τον τύπο του υλικού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Καθαριότητα των παιχνιδιών

– Τοποθετήστε τα παιχνίδια σε μια λεκάνη με ζεστό νερό με σαπούνι ή απορρυπαντικό (ακόμα και το απορρυπαντικό πιάτων κάνει μια χαρά τη δουλειά του) και αφήστε τα για 5 λεπτά. Προσοχή πριν ξεκινήστε να βάζετε τα παιχνίδια μέσα στη λεκάνη ελέγξτε ένα υπάρχει υποδοχή για μπαταρίες. Στην περίπτωση αυτή δεν επιτρέπεται να τα αφήστε μέσα στο νερό, γιατί θα χαλάσουν και δε θα λειτουργούν. Έτσι λοιπόν, πρέπει να τα καθαρίστε με πανί.

– Αφού τα έχετε αφήσει λίγο στο νερό, τρίψτε τα με ένα σφουγγάρι ή βούρτσα. Το τρίψιμο είναι σημαντικό γιατί πρέπει να καθαριστούν καλά και οι σχισμές, που είναι ένα σημείο που συγκεντρώνει πολλά μικρόβια. Για τα παιχνίδια που έχουν μπαταρίες και τα καθαρίζετε με πανί παίρνετε ένα αιχμηρό αντικείμενο και το τυλίγετε με το πανί και καθαρίζετε με αυτόν τον τρόπο τις σχισμές. – Ξεπλύνετε καλά για να μην μείνουν υπολείμματα σαπουνιού…

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διαβάστε περισσότερα στο govastileto.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης