Η εγκυμοσύνη χαρακτηρίζεται από τεράστιες ορμονικές αλλαγές, που μπορεί να επηρεάσουν τόσο τη συναισθηματική και τη σωματική κατάσταση, αλλά και να προκαλέσουν τρομερές αλλαγές στη διάθεσή μας. Πώς μπορείτε να ελέγξετε το ορμονικό αυτό τσουνάμι;

Πώς επηρεάζουν τα νεύρα το μωρό μας;

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Το ποια είσαι και πώς συμπεριφέρεσαι και νιώθεις όταν είσαι έγκυος θα επηρεάσει πλήρως το πώς θα είναι το μωρό σου» λέει η αναπτυξιακή ψυχολόγος του Πανεπιστημίου Johns Hopkins Janet DiPietro. «Οι ψυχολογικές λειτουργίες των γυναικών κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης -τα άγχη τους, το στρες, η προσωπικότητά τους- τελικά επηρεάζουν την ιδιοσυγκρασία των μωρών τους. Δεν γίνεται να μην την επηρεάζουν, τα έμβρυα ζουν μέσα σε ένα περιβάλλον χημικών ουσιών που παράγονται από τη μητέρα».

Ο καθηγητής Γυναικολογίας και Παιδιατρικής του UCLA, Dr. Calvin Hobel, χαρακτηρίζει το στρες «σιωπηλή ασθένεια» και καλεί τις εγκύους να ενημερώνονται, ώστε να αναγνωρίζουν τα συμπτώματά του, τις επιπτώσεις του, καθώς και όσα μπορούν να κάνουν για να το περιορίζουν στο ελάχιστο.

Ποιες αρνητικές επιπτώσεις έχει στο έμβρυο το δικό μας στρες;

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με τους ερευνητές του Πανεπιστημίου του Σάσεξ, ο ανεξέλεγκτος θυμός της εγκύου επηρεάζει την ομαλή ανάπτυξη της καρδιάς του μωρού. Αυτό, όπως ισχυρίζονται οι ερευνητές, ίσως να οφείλεται στο γεγονός ότι οι ορμονικές διαταραχές στον οργανισμό της μητέρας, όταν εκείνη βρίσκεται σε ένταση, επηρεάζουν το βρέφος και παρεμβαίνουν στην ανάπτυξη των καρδιακών του κυττάρων. Το αποτέλεσμα είναι να γεννηθεί ένα μωρό με αυξημένη πιθανότητα να παρουσιάσει καρδιαγγειακά προβλήματα στο μέλλον.

Διαβάστε περισσότερα στο govastileto.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης