Μεγαλύτερο κίνδυνο να αρρωστήσουν διατρέχουν τα παιδιά που βρίσκονται διαρκώς σε κλειστούς χώρους εξαιτίας των μικροβίων και λιγότερο εκείνα που βγαίνουν στο κρύο, αρκεί βεβαίως να είναι σωστά ντυμένα.

Ποιο είναι το σωστό ντύσιμο;

Το υπερβολικά προστατευτικό που κάνει τα περισσότερα παιδιά να ασφυκτιούν; Σε καμία περίπτωση! Να ντύνετε το μωρό σας όπως ντύνεστε και εσείς. Εξαίρεση αποτελεί ο πρώτος μήνας της ζωής, κατά τον όποιο το νεογνό χρειάζεται συνήθως μια στιβάδα ρούχου παραπάνω από ό,τι εμείς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παραμονή στο σπίτι

Η θερμοκρασία μέσα στο σπίτι καλό είναι να μην ξεπερνάει τους 23 βαθμούς. Μη φοβάστε, δεν θα… τουρτουρίζετε. Η πολλή ζέστη, ιδίως όταν ο καιρός είναι ψυχρός, δεν κάνει καλό σε κανέναν. Πόσω μάλλον στο μικρούλι σας, που δεν έχει ακόμη την ικανότητα να αποβάλλει θερμότητα. Εάν ζεσταθεί πολύ, θα ανεβάσει θερμοκρασία και είναι πολύ πιθανόν να κάνει πυρετό, καθώς δεν μπορεί ακόμη να ιδρώσει αρκετά και να «διώξει» την πλεονάζουσα θερμότητα. Εάν δε το μωρό σας είναι πρόωρο, η ικανότητα του οργανισμού να αποβάλει θερμοκρασία είναι ακόμη μικρότερη.

Περισσότερα στο govastileto.gr

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης