Το πρώτο διάστημα της εγκυμοσύνης σας ο γυναικολόγος συστήνει να κάνετε γενικές εξετάσεις που θα σας δώσουν τις απαραίτητες πληροφορίες για την υγεία σας αλλά και για την κατάσταση του εμβρύου. Στα πλαίσια αυτών των εξετάσεων θα γίνει μέτρηση προσδιορισμού της παρουσίας για τοξόπλασμα IgM ανοσοσφαιρίνης που θα επιβεβαιώνει την πρόσφατη προσβολής της νόσου, η οποία μπορεί να έχει παραμείνει για αρκετούς μήνες. Η παρουσία των ειδικών IgA αντισωμάτων έναντι του τοξοπλάσματος στις εξετάσεις σας, είναι ένδειξη πρόσφατης λοίμωξης και υπάρχει ο κίνδυνος εισόδου του παρασίτου στο έντερο. Τα IgA ανιχνεύονται στην πρόσφατη λοίμωξη και εξαφανίζονται νωρίτερα από τα IgM. Επίσης, μπορεί να προσδιορισθούν στο αμνιακό υγρό και να διαγνωστεί η λοίμωξη εντός δύο ημερών απο την λήψη του δείγματος.

Η τοξοπλάσμωση μπορεί να μην είναι τόσο επικίνδυνη για τους υπόλοιπους ανθρώπους αλλά για μία έγκυο γυναίκα,που έχει περισσότερες πιθανότητες να νοσήσει κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης της είναι αρκετά επικίνδυνη για την ίδια και για το έμβρυό της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εάν είστε έγκυος αυτό το διάστημα, πρέπει να γνωρίζετε πως η τοξοπλάσμωση μεταδίδεται από το κρέας που δεν είναι καλά ψημένο, από τα όχι καλά πλυμένα και μολυσμένα λαχανικά, από το τρίχωμα της γάτας και του παπαγάλου αλλά και από τα μη παστεριωμένα γαλακτοκομικά.

Διαβάστε περισσότερα στο govastileto.gr

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης