Λάμπρος Παναγιώτου

«Λυπάμαι κυρία μου δεν μπορώ να σας κάνω καφέ. Μας ήρθε μία εντολή να μην φτιάχνουμε καφέδες αλλά και να μην πουλάμε τίποτα σε όσους δεν ανήκουν στην αστυνομία» είπε ο καφετζής στο κυλικείο των αστυνομικών στην καθαρίστρια που είχε παραγγείλει ένα καφεδάκι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το κυλικείο των αστυνομικών έχει υπερβολικά καλές τιμές (π.χ 0,25 λεπτά ο Νες καφέ) με αποτέλεσμα αρκετοί να καταφεύγουν εκεί για ένα φτηνό καφεδάκι αποφεύγοντας το καφενείο της Βουλής, στο οποίο κοστίζει αρκετά παραπάνω (1,40 ευρώ). Έτσι το προτιμούσαν καθαρίστριες, κάποιοι δημοσιογράφοι και συνάδελφοι τεχνικοί της τηλεόρασης αλλά και ορισμένοι υπάλληλοι της Βουλής.

Άλλωστε, λογικό είναι στον εφιάλτη της οικονομικής κρίσης ο καταναλωτής να ψάχνει τις πιο χαμηλές τιμές.

Προφανώς, αυτό ενόχλησε κάποιους που «κυνήγησαν» και πέτυχαν τον αποκλεισμό του κυλικείου από τον… ελεύθερο ανταγωνισμό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εκτός κι αν ο ιδιοκτήτης του καφενείου της Βουλής… τρελάθηκε και σκοπεύει να τα δώσει όλα τζάμπα.

Να θυμίσουμε κι αυτό ίσως εξηγεί και κάποια πράγματα, ότι το καφενείο και το εστιατόριο του Κοινοβουλίου ενοικιάζονται από το Ταμείο Υπαλλήλων της Βουλής, το οποίο εξ’ αυτού το λόγου έχει παραπάνω έσοδα.

Αλλά επειδή το παλληκάρι ξέρει κι άλλο μονοπάτι δεν αποκλείεται να δούμε και καφέ… σπιτικό στη Βουλή γιατί δεν είναι και λίγοι εκείνοι που θα πουν όχι στην κοροϊδία αλλά και όχι στον πικρό καφέ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης