Επτά μέρες έχουν στη διάθεσή τους όλοι οι υπουργοί για να ενημερωθούν και να ενημερώσουν στη συνέχεια και τον Πρωθυπουργό σχετικά με την ακίνητη περιουσία των υπουργείων τους.

Ο γενικός γραμματέας της Κυβέρνησης, Παναγιώτης Μπαλτάκος, έστειλε τελεσίγραφο, μετά από εντολή του Αντώνη Σαμαρά, στους αρμόδιους υπουργούς για το θέμα αυτό και θα περιμένει απαντήσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Αφήστε τα λόγια και προχωρήστε στα έργα» είπε ο Αντώνης Σαμαράς, και να δούμε τώρα ποιος θα περάσει τα τεστ με επιτυχία.

Πάντως υπάρχουν υπουργεία τα οποία, ενώ έχουν κτήρια στην κατοχή τους, πάνε οι υπουργοί και νοικιάζουν άλλα για τη στέγαση των υπηρεσιών τους, φυσικά με το αζημίωτο. Μιλάμε για έξοδα εκατομμυρίων ευρώ, τα οποία θα μπορούσαν να είχαν περικοπεί, αλλά ενίοτε τα συμφέροντα είναι μεγάλα. Υπάρχουν ενοικιαστές-συγγενείς, ή και φίλοι, πολιτικών προσώπων που καρπώνονται μυθικά ποσά από τα ενοίκια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τον ομφάλιο λώρο με τα συμφέροντα αυτά προσπαθεί να κόψει η Κυβέρνηση, κάνοντας απογραφή των περιουσιακών στοιχείων των υπουργείων.

Η ιστορία θυμίζει την τραγελαφική περίπτωση του πανέμορφου κτηρίου του υπουργείου Εργασίας, που έγινε κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων και στη συνέχεια πήρε και την ευλογία των μοναχών του Βατοπεδίου (μιλάμε για το κτήριο που είχε συνδεθεί με τις ιερές ανταλλαγές του Βατοπεδίου), αλλά ποτέ δεν «κατοικήθηκε» από τους υπαλλήλους του συγκεκριμένου υπουργείου. Απλά γιατί – λέει – δεν εξυπηρετούσε τις ανάγκες των εργαζομένων, καθώς δεν ήταν χρηστικό.

Κι εμείς τα κορόιδα συνεχίζουμε να πληρώνουμε τα κτήρια του κέντρου, που ανήκουν σε ξαδέλφια, πεθερούς ή σε μπατζανάκια υπουργών…

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης