Μη παρακαλώ σας μη λησμονάτε τη χώρα μου… αυτό είναι το μήνυμα που στέλνει στον Αντώνη Σαμαρά η νησιωτική Ελλάδα μέσω πέντε Βουλευτών της.

Οι Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας Μάνος Κόνσολας, Παύλος Βογιατζής, Κωνσταντίνος Κατσαφάδος, Αλέξανδρος Δερμιντζόπουλος, Ιωάννης Πασχαλίδης παρεμβαίνουν και με επιστολή τους ζητάνε από τον Πρωθυπουργό να συνδράμει ώστε να μην αλλάξει η πλήρης και οριζόντια εφαρμογή της ρήτρας νησιωτικότητας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«…Όπως είναι γνωστό, η ρήτρα νησιωτικότητας ψηφίστηκε με το νόμο Ν.4150 του 2013 και προβλέπει ότι κάθε νομοσχέδιο που έρχεται προς ψήφιση στη Βουλή θα πρέπει να αξιολογείται, ως προς τις επιπτώσεις του στις νησιωτικές περιοχές και να υπάρχουν οι ανάλογες αντισταθμιστικές ενέργειες ή παρεμβάσεις» επισημαίνουν μεταξύ άλλων οι πέντε βουλευτές στο μήνυμά τους.

Στη συνέχεια με παραδείγματα παρουσιάζουν τις ιδιαιτερότητες και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι νησιώτες και ζητάνε, όχι προνομιακή μεταχείριση, αλλά ιδιαίτερη όπως επιβάλλει η διαφορετικότητα του νησιωτικού χώρου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης