Πήγαν να σπάσουν τα έδρανα με τις γροθιές που τους έριχναν οι βουλευτές του ΛΑΟΣ Αστέριος Ροντούλης και Αλέκος Χρυσανθακόπουλος, ενώ παράλληλα ξεσήκωσαν και όλο το Κοινοβούλιο με τις φωνές τους.

«Είστε ξεφτίλες, είστε ξεφτίλες! Πάρτε πίσω το νομοσχέδιο τώρα!» ούρλιαζε στον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος Νίκο Σηφουνάκη ο Αστέριος Ροντούλης, με αφορμή μια αλλαγή που πήγε να κάνει την τελευταία στιγμή ο αναπληρωτής υπουργός για τον νέο οικοδομικό σχεδιασμό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η φασαρία συνεχίστηκε και στους διαδρόμους της Βουλής, με τους υπαλλήλους και τους δημοσιογράφους να παρακολουθούν το θέαμα, νομίζοντας πως οι βουλευτές του ΛΑΟΣ και ο Νίκος Σηφουνάκης σφάζονταν.

«Ντροπή, αίσχος, ξεφτίλα, πραξικόπημα! Τώρα σας έπιασε η ευαισθησία!» έλεγε σε εντονότατο ύφος ο Αλέκος Χρυσανθακόπουλος.

Η διάταξη που άναψε τα αίματα αφορούσε στη διευθέτηση των προστίμων για τα αυθαίρετα κτίσματα στις μειονοτικές περιοχές και την οποία, εν όψει και των εκλογών, ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος θέλησε να επεκτείνει και για όλους τους κατοίκους των περιοχών Ροδόπης, Ξάνθης, δηλαδή να πληρώσουν όλοι τελικά μόνο ένα 20% των συνολικών προστίμων, ώστε να διευθετηθεί το πρόβλημά τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ποιος είδε, λοιπόν, τους βουλευτές Αστέριο Ροντούλη και Αλέκο Χρυσανθακόπουλο και δεν τους φοβήθηκε. Η συνεδρίαση διεκόπη και έπειτα από δέκα λεπτά στο βήμα ανέβηκε ο πρόεδρος της Βουλής.

«Να ψηφίσουμε το νομοσχέδιο στο σύνολο, χωρίς τη διατύπωση της τελευταίας στιγμής και η Κυβέρνηση, εφόσον κρίνει επί της ουσίας ότι πρέπει να γίνει αλλαγή, να έρθουν αργότερα οι βελτιώσεις» είπε ο πρόεδρος της Βουλής Φίλιππος Πετσάλνικος, στέλνοντας και ολίγον τι αδιάβαστο τον αρμόδιο υπουργό.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης