Μαθήματα Ιστορίας παρέδωσε το πρωί στον υφυπουργό Παιδείας Συμεών Κεδίκογλου η βουλευτής της Δημοκρατικής Αριστεράς Μαρία Ρεπούση, η οποία στην ερώτηση που έκανε στον υφυπουργό φρόντισε να είναι προσεκτική, ώστε να μη δώσει και πάλι τροφή για σχόλια στους άσπονδους εχθρούς της.

Ωστόσο, μια μικρούλα σπόντα θα ήταν αδιανόητο να μην αφήσει η βουλευτής…

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η κυρία Ρεπούση είπε ότι θα πρέπει με την ευκαιρία των σχολικών εορτών τα παιδιά να μπορούν να επωφεληθούν στο έπακρο εμπλουτίζοντας τις γνώσεις τους και ανέφερε το παράδειγμα της 28ης Οκτωβρίου που γιορτάστηκε πριν από λίγες μέρες.

«Θα μπορούσε στη σχολική γιορτή της 28ης Οκτωβρίου να γίνουν παράλληλα και εκδηλώσεις τέτοιες, ώστε να έρθουν στην επιφάνεια κι άλλα γεγονότα, όπως το τι έγινε στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, αν όχι σε διεθνές έστω σε εθνικό επίπεδο, και να μην καταναλώνεται όλο το θέμα στο “ΟΧΙ”, το οποίο είναι σημαντικό, αλλά δεν βοηθάει τη δημοκρατική συνείδηση που θέλουμε να ενισχύσουμε στα σχολεία» είπε η κυρία Ρεπούση, η οποία ζήτησε επίσης από τον κύριο Κεδίκογλου να παρέμβει, ώστε τα παιδιά να διδάσκονται στα σχολεία και το Ολοκαύτωμα και την ιστορία του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Ο υπουργός απάντησε στην κυρία Ρεπούση ότι «υπάρχουν αυτά τα κεφάλαια στο μάθημα της Ιστορίας, αλλά επειδή είναι στις τελευταίες σελίδες του βιβλίου κάποιοι δεν προλαβαίνουν να τα διδάσκονται και για αυτό γίνονται συγκριμένες δράσεις για να μη μένουν κενά». Ο κ. Κεδίκογλου είπε ακόμη ότι «έχει ήδη δώσει εντολή στους εκπαιδευτικούς να κάνουν το παν, ώστε μέχρι το τέλος της χρονιάς να έχουν τελειώσει τη διδακτέα ύλη».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης