«Αν όλα πάνε καλά σε εξήντα περίπου μέρες η ΝΕΡΙΤ θα βγει αέρα με το νέο της σχήμα» είπε ο Υφυπουργός Δημόσιας Τηλεόρασης Παντελής Καψής, μετά από ερώτηση που έκανε ο Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Κρεμαστινός.

Στις ενστάσεις και τις αντιρρήσεις που είχε ο Δημήτρης Κρεμαστινός σχετικά με το αδιάβλητο της διαδικασίας πρόσληψης αλλά και την προϋπηρεσία των πρώην εργαζομένων της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης ο Υφυπουργός Δημόσιας Τηλεόρασης τον διαβεβαίωσε ότι θα προσληφθούν οι αξιότεροι των υποψηφίων και μετά από τρία στάδια αξιολόγησης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το πρώτο είναι εκείνο της κατάθεσης των δικαιολογητικών ,το δεύτερο θα είναι το βιογραφικό όπου η μοριοδότηση γίνεται ανάλογα με τα πτυχία ,τη δημοσιογραφική καριέρα και το έργο του δημοσιογράφου και το τρίτο στάδιο θα είναι εκείνο της συνέντευξης όπου Ειδικοί Αξιολογητές θα κρίνουν τους υποψηφίους με μοναδικό στόχο την διασφάλιση της αντικειμενικότητας.

Ο Δημήτρης Κρεμαστινός διευκρίνισε πως η ΝΕΡΙΤ θα πρέπει να είναι η αντικειμενική πηγή ενημέρωσης γιατί ο κόσμος είναι μπερδεμένος και βρίσκεται σε σύγχυση με το βομβαρδισμό που του γίνεται από τα ιδιωτικά κανάλια.

«Ο πολίτης πρέπει να βλέπει κάτι διαφορετικό απ’ ό,τι βλέπει μέχρι τώρα στην καθημερινή του ζωή» είπε ο Δημήτρης Κρεμαστινός ,προσθέτοντας ότι δεν πρέπει να αγνοηθεί το γεγονός ότι μετά το μαύρο στη ΝΕΤ λίγο έλειψε να πέσει η κυβέρνηση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Υφυπουργός Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης είπε ακόμη πως ένα 20% των προσλήψεων θα γίνει με στόχο να πριμοδοτηθούν δημοσιογράφοι ανεξάρτητα από τα πτυχία τους με την προϋπόθεση όμως να είναι ασφαλισμένοι την τελευταία πενταετία στο ΕΤΑΠ-ΜΜΕ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης