«Που είναι ο Πρέσβης, βρε παιδιά;» ρώτησε ο γραμματέας της Προανακριτικής Ανδρέας Κουτσούμπας, ο οποίος «Μπίκα» άκουγε αλλά «Μπίκα» δεν έβλεπε να μπαίνει στην αίθουσα.

Ήταν λίγο πριν από τις εννιά όταν ο πρώην διοικητής της ΕΥΠ Κώστας Μπίκας ανέβηκε στον πρώτο όροφο της Βουλής, όπου είχε προγραμματιστεί να καταθέσει κατ ’αντιπαράσταση με τον πρώην Εισαγγελέα Ιωάννη Διώτη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Κύριε Μπίκα, εδώ καθίστε και θα σας φωνάξουν» του είπε ο αστυνομικός.

«Εδώ είμαι, δεν με χάνετε!» απάντησε εκείνος και άρχισε να περπατάει προς το βάθος του διαδρόμου για να αποφύγει προφανώς δημοσιογράφους και… περίεργους.

Μόλις τελείωσε η κατάθεση του Ιωάννη Διώτη δόθηκε εντολή στον αστυνομικό να τους οδηγήσει και τους δύο μέσα, τόσο τον πρώην Εισαγγελέα όσο και τον Κώστα Μπίκα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όμως, άφαντος έγινε ο πρώην διοικητής της ΕΥΠ. « Βρε που είναι ο Μπίκας, βρε που είναι ο Μπίκας;» αναρωτιόντουσαν οι περισσότεροι. Μάλλον είχε χαθεί στους δαιδαλώδεις διαδρόμους της Βουλής με αποτέλεσμα να τον ψάχνουν όλοι για να ξεκινήσει τη διαδικασία.

Κάποια στιγμή κι ενώ οι βουλευτές της Προανακριτικής κόντευαν βγουν έξω για να ψάξουν τον κύριο Πρέσβη να σου από το βάθος του διαδρόμου μια φιγούρα, να περπατάει ήρεμα και αργά προς την αίθουσα της Προανακριτικής σαν να μην είχε συμβεί τίποτα. Ήταν ο κύριος Μπίκας.

Μας κακομαθαίνετε κύριε Πρέσβη.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης