Ένας ακτιβιστής αποφάσισε να φτάσει στις Βερμούδες μέσα σε μία αυτοσχέδια «φούσκα». Η ακτοφυλακή, όμως, αναγκάστηκε να διακόψει την προσπάθεια του τολμηρού άνδρα, όταν εκείνος εμφάνισε έντονα συμπτώματα υπερκόπωσης. Ο Reza Baluchi μεταφέρθηκε στη συνέχεια σε νοσοκομείο, όπου δεν διαπιστώθηκε να έχει τραύματα.

Όπως δήλωσε ο Ιρανός στην καταγωγή ακτιβιστής, αποφάσισε να διανύσει απόσταση περίπου 1.600 χλμ, με σκοπό να «μαζέψει χρήματα για τα παιδιά που έχουν ανάγκη» και να «δώσει έμπνευση σε όσους έχουν χάσει την ελπίδα τους για ένα καλύτερο μέλλον». Ο ακτιβιστής έχει προσπαθήσει και άλλες φορές να διανύσει μεγάλες αποστάσεις με παράδοξους τρόπους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Baluchi βρήκε άσυλο στις ΗΠΑ το 2003, όταν εκδιώχθηκε από το Ιράν για δραστηριότητες που κρίθηκαν βλαβερές για το Ισλάμ.

Το «Hydro Pod», όπως ονομάζεται η αυτοσχέδια «φούσκα» με την οποία σκόπευε να ταξιδέψει, είναι κατασκευασμένη από πλαστικό 3 χιλιοστών. Ο Ιρανός την έσπρωχνε τρέχοντας με τα χέρια και τα πόδια του, ώστε να καταφέρει να μετακινείται με αυτή επάνω στη θάλασσα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με την προσωπική του ιστοσελίδα, σκόπευε να ταξιδεύει κατά τη διάρκεια της ημέρας, να βουτάει όποτε ήθελε στη θάλασσα ενώ θα ήταν δεμένος στη «φούσκα», και να κοιμάται σε μία αιώρα στο εσωτερικό της τα βράδια. Εκτός από τις μπάρες πρωτεΐνης που είχε μαζί του, ο Baluchi σκόπευε να τρώει ψάρια που θα έπιανε μόνος του.

Οι Αρχές ενημερώθηκαν για το ταξίδι του την περασμένη Τετάρτη, όταν και τον πλησίασαν, προκειμένου να τον ενημερώσουν για τους πιθανούς κινδύνους του εγχειρήματός του και να του ζητήσουν να το διακόψει. Εκείνος αρνήθηκε, κατέληξε όμως να ειδοποιήσει την Ακτοφυλακή από μόνος του το περασμένο Σάββατο, λόγω υπερκόπωσης.

Επιμέλεια: Κωσταντίνα Βλαχουτσάκου

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης