Ο Simon Beck χρησιμοποιεί τον παλιό γνωστό τρόπο σχεδίασης, κάνοντας απλούς μαθηματικούς υπολογισμούς για την διαμόρφωση του σχεδίου. H μόνη διαφορά είναι πως χρησιμοποιεί ως καμβά τεράστιες εκτάσεις χιονιού και άμμου και ζωγραφίζει με τα πόδια του.

Η σχεδίαση των διαδρομών γίνεται με μια πυξίδα, στη συνέχεια τρέχει πάνω στο χιόνι με τα χιονοπέδιλα. Το μέγεθος των σχεδίων αντιστοιχεί σε έκταση όσο ένα γήπεδο ποδοσφαίρου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η διαδικασία για την κατασκευή κάθε κομματιού φαίνεται κουραστική, ιδίως αν ληφθεί υπόψη το γεγονός ότι ορισμένα από τα πιο πολύπλοκα σχέδια, μπορεί να χρειαστούν δύο έως και τρεις συνεχόμενες ημέρες.

Τις περισσότερες δημιουργίες του επιλέγει να τις σχεδιάζει κοντά στην παγωμένη λίμνη Les Arcs, της Γαλλίας, όπου εκεί οι τοπικοί σκιέρ εντοπίζουν τα σχέδια του καθώς μεταφέρονται με τα λιφτ και έτσι απογεύγουν να κάνουν σκι στα συγκεκριμένα σημεία.

Πριν από μια δεκαετία, ο Beck ξεκίνησε το λεγόμενο «snow art» δηλαδή «τέχνη στο χιόνι», το θεώρησε ως έναν τρόπο χαλάρωσης μετά το σκι. Είναι 55 ετών, κατάγεται από τη Νότια Αγγλία, φοίτησε στο Millfield και στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι δημιουργίες του στην άμμο.

Για περισσότερες φωτογραφίες πατήστε εδώ.

Επιμέλεια: Όλγα Φωτιάδου

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης