Τη νέα τους οικογένεια, σε ένα «τεχνητό» σπίτι, ετοιμάζονται να δημιουργήσουν περίπου 30 ζευγάρια ποταμογλάρονων που ήδη έχουν εγκατασταθεί στην εξέδρα αναπαραγωγής πουλιών την οποία κατασκεύασε ο Φορέας Διαχείρισης Δέλτα Αξιού – Λουδία – Αλιάκμονα, στις εκβολές του Γαλλικού Ποταμού, στο Καλοχώρι.

Η εξέδρα ολοκληρώθηκε και τοποθετήθηκε περί το τέλος Απριλίου με τη χρηματοδότηση του ψηφιακού περιοδικού για την ορνιθοπαρατήρηση στη Βόρεια Ελλάδα Birdwing (http://www.birdwing.eu/).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Birdwing έχει περισσότερους από 800 υποστηρικτές σε διάφορες χώρες, ανάμεσά τους και την Ελλάδα, από τις χορηγίες των οποίων χρηματοδοτούνται αντίστοιχα project.

Η κατασκευή της ξύλινης εξέδρας, διαστάσεων 2 Χ 3 μέτρα, έγινε από το προσωπικό του Φορέα Διαχείρισης, με τη συμμετοχή εργαζομένων από το Φορέα Διαχείρισης Λίμνης Κερκίνης που πρόσφεραν την τεχνογνωσία που είχαν αποκτήσει από αντίστοιχα εγχειρήματα στην Κερκίνη.

Η εξέδρα θα παρέχει χώρο φωλεοποίησης σε ζευγάρια γλαρονιών και παράλληλα θα μπορεί να λειτουργήσει ως εκπαιδευτικό σημείο για σχολεία και επισκέπτες που επισκέπτονται την περιοχή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης