Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια μιας αρσενικής αρκούδας, βάρους 150 κιλών, η οποία παγιδεύτηκε μέσα σε παγίδα από συρματόπλεγμα που είχε στηθεί για αγριογούρουνα στον Παρακάλαμο Ιωαννίνων.

Κάτοικοι της περιοχής ανησύχησαν από τους περίεργους θορύβους και ειδοποίησαν την αστυνομία και την Πυροσβεστική Υπηρεσία. Σήμερα το πρωί στήθηκε ολόκληρη επιχείρηση για τον απεγκλωβισμό του άγριου ζώου, με την καταλυτική συνδρομή μελών του «Αρκτούρου». Επιτόπου βρέθηκαν και μέλη του Δασαρχείου Ιωαννίνων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης έγινε χρήση δύο ενέσεων, προκειμένου να ναρκωθεί η αρκούδα και στη συνέχεια να αφεθεί ελεύθερη όταν ξυπνήσει. Σύμφωνα με τον επιστημονικό συντονιστή του Αρκτούρου, Αλέξανδρο Καραμανλίδη, δεν ήταν καθόλου περίεργο που βρέθηκε το ζώο στην περιοχή ,καθώς οι αρκούδες συνηθίζουν να διανύουν μεγάλες αποστάσεις για να βρουν τον ζωτικό τους χώρο. Ωστόσο, επεσήμανε πως η μεγάλη αύξηση των αρκούδων αποτελεί σοβαρό πρόβλημα για τους κατοίκους ορεινών χωριών, καθώς τα άγρια ζώα μπορούν να προκαλέσουν ζημιές στις περιουσίες τους.

Πηγή: epirus-tv-news.blogspot.gr

Διαβάστε επίσης:
Ιωάννινα: Επιχείρηση απεγκλωβισμού αρκούδας που πιάστηκε σε παγίδα, Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 18 Αυγούστου 2014, 11:44

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης