Η κλιματική αλλαγή είναι γεγονός.

Οι ηγέτες 150 εθνών, μαζί με χιλιάδες εκπροσώπους από σχεδόν 200 χώρες, συνεδριάσαν στο Παρίσι για 20η φορά ώστε να βρουν μια βιώσιμη λύση και να προσπαθήσουν να αποτρέψουν την καταστροφή του πλανήτη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι επιστήμονες γνωρίζουν εδώ και δεκαετίες τη σοβαρότητα του προβλήματος, αλλά οι πρόσφατες εκθέσεις διαπιστώνουν μέσω τρομερών προειδοποιήσεων ότι η έκταση του προβλήματος είχε υποτιμηθεί.

Φυσικά, όλοι θα επηρεαστούν με διάφορους τρόπους και ο καθένας αναρωτιέται σε τι κατάσταση θα βρεθεί η χωρά του..

Επιστήμονες στο Eco Experts δημιούργησαν το εξής infographic τον Ιούνιο με βάση τα στοιχεία από το Notre Dame Global Adaptation (ND-Gain) Index, όπου παρουσιάζονται οι χώρες με τις μεγαλυτέρες πιθανότητες να προσαρμοστούν στη νέα πραγματικότητα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ενώ οι χάρτες αυτοί παρέχουν μια γενική προοπτική για το τι θα συμβεί σε παγκόσμιο επίπεδο όσο θερμαίνεται γη, υπάρχουν μερικές λεπτομέρειες που πρέπει να λάβουμε υπόψιν

Ο χάρτη βασίζεται στην κατάταξη του συνόλου των χωρών και δεν είναι ολοκληρωμένη αξιολόγηση της κάθε χώρας ξεχωριστά. Με άλλα λόγια , κάποιες χώρες βρίσκονται σε καλύτερη μοίρα μόνο και μόνο επειδή οι γείτονες τους θα φανούν λιγότερο τυχεροί

Ο χάρτης εξετάζει μόνο το επίπεδο χώρας ως σύνολο, ενώ για παράδειγμα, οι ΗΠΑ παίρνουν το πράσινο φως, συγκεκριμένα τμήματα της χώρας είναι λιγότερο εξοπλισμένα για να χειριστούν την αλλαγή του κλίματος, συμπεριλαμβανομένων του Μαϊάμι και της Νέα Υόρκης.

Οι αναπτυγμένες χώρες στο σύνολό τους έχουν πολύ περισσότερες υποδομές για να προσαρμοστούν στην υπερθέρμανση του πλανήτη.

Η κυβέρνηση μπορεί να αναγκάσει τους ανθρώπους σε παράκτιες πόλεις να προχωρήσουν στην ενδοχώρα. Μπορούν επίσης να οικοδομήσουν νέα αεροδρόμια και κέντρα διαμετακόμισης πιο κοντά στο κέντρο της χώρας.

Ο χάρτης απεικονίζει τις ικανότητες των χωρών να κάνουν ακριβώς αυτό.

Πηγή:Business Insider

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης