Το Ινστιτούτο Μεσογειακών Δασικών Οικοσυστημάτων και Τεχνολογίας Δασικών Προϊόντων του Ελληνικού Γεωργικού Οργανισμού “ΔΗΜΗΤΡΑ” σε συνεργασία με την Ειδική Γραμματεία Δασών διοργανώνουν ημερίδα με θέμα «Κλιματική Μεταβολή και Δάση» με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος στις 5 Ιουνίου 2012.

Τα δάση είναι ανάμεσα στα στοιχεία του φυσικού περιβάλλοντος που αναμένεται να επηρεαστούν από τις μεταβολές στο κλίμα. Έτσι, κατά τα τελευταία έτη, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή που υποστηρίζει κατά προτεραιότητα την έρευνα που αφορά την κλιματική αλλαγή, έχει χρηματοδοτήσει και αρκετά ερευνητικά έργα που αφορούν τις επιπτώσεις αυτής στα δάση. Αρκετοί επιστημονικοί φορείς στην Ελλάδα έχουν συμμετάσχει σε έργα τέτοιου τύπου με σημαντικά αποτελέσματα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ημερίδα της 5ης Ιουνίου 2012 αφορά το λογικό επόμενο βήμα που είναι το πέρασμα της έρευνας στην πράξη. Σε αυτή θα παρουσιασθούν σύγχρονες ερευνητικές απόψεις από διακεκριμένους επιστήμονες στο εν λόγω αντικείμενο. Στο τέλος θα επακολουθήσει συζήτηση ώστε να αξιολογηθούν οι διάφορες επιστημονικές
προσεγγίσεις και να κατατεθούν διαχειριστικές προτάσεις για την αντιμετώπιση του φαινομένου. Στόχος είναι να βοηθηθούν οι διαχειριστικοί φορείς στην κατανόηση του θέματος και την εκπόνηση της κατάλληλης πολιτικής που θα μας προετοιμάσει για το μέλλον.

Με στόχο τη μεγιστοποίηση του αποτελέσματος της ημερίδας έχει ήδη δημιουργηθεί το βιβλίο περιλήψεων των παρουσιάσεων που είναι διαθέσιμο στον ιστότοπο του Ινστιτούτου (www.fria.gr) όπου υπάρχει και το αναλυτικό πρόγραμμα. Σε σύντομο χρονικό διάστημα θα ολοκληρωθεί και η παραγωγή των πρακτικών.

Επιμέλεια: Σωτήρης Σκουλούδης

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης