Δράσεις με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, την Τετάρτη 5 Ιουνίου, παρουσιάζει η εταιρεία Σταθερές Συγκοινωνίες (ΣΤΑ.ΣΥ. Α.Ε.).

Αναλυτικά, στο σταθμό του μετρό στο Σύνταγμα, από τις 10:00 ως τις 14:00, η κοινωνική ανθρωπολόγος, συγγραφέας, εικαστικός και εκπαιδευτής «οριγκάμι» (Origami) Μυρτώ Δημητρίου θα εξασκήσει την ιαπωνική εικαστική τέχνη της χαρτοδιπλωτικής. Με ένα διαδραστικό παιχνίδι θα καλεί τους διερχόμενους επιβάτες να συμμετάσχουν στην κατασκευή χάρτινων δημιουργιών, με θέματα που σχετίζονται με τα μέσα σταθερής τροχιάς, το ποδήλατο και το περιβάλλον.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επίσης, από την Τετάρτη 5 Ιουνίου έως την Κυριακή 9 Ιουνίου, στο σταθμό του μετρό στο Σύνταγμα θα φιλοξενηθεί το έργο – εγκατάσταση «Ποιητικές Διαδρομές» του ζωγράφου Ηλία Παπανικολάου, με θέμα «Εναλλακτική Μετακίνηση – Περιβάλλον». Δώδεκα καμβάδες μετατρέπονται σε δώδεκα βαγόνια, που τα διαπερνά μια σειρά ποδηλάτων.

Τέλος, στη στάση του τραμ «Αγγ. Μεταξά», από τις 10.00 έως τις 13.00, οι διερχόμενοι επιβάτες αλλά και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερωθούν αλλά και να ευαισθητοποιηθούν για τον τερματισμό της υπαραλίευσης στις ευρωπαϊκές θάλασσες. Η δράση αυτή γίνεται σε συνεργασία με το «Μedasset- Μεσογειακός σύνδεσμος για τη σωτηρία των θαλάσσιων χελωνών» και στο πλαίσιο της εκστρατείας «think-eat-save» του περιβαλλοντικού προγράμματος των Ηνωμένων Εθνών.

Επιμέλεια: Μπάμπης Παπαφιλιππάκης

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης