Το ότι τα σκυλάκια μας δεν θα πουν ποτέ «όχι» σε κάθε γεύμα που θα τους παρουσιάσουμε μπροστά τους είναι γεγονός αδιαμφισβήτητο. Πόση προσοχή δίνουμε όμως στην ταχύτητα με την οποία οι τετράποδοι φίλοι μας… καταβροχθίζουν το γεύμα τους;

Επιστήμονες τονίζουν πως οι σκύλοι που τρώνε πολύ γρήγορα ή σε μεγάλες ποσότητες ενδέχεται να εκδηλώσουν φούσκωμα στο στομάχι τους ή, ακόμα χειρότερα, γαστρική διαστολή. Το «φούσκωμα» εμφανίζεται όταν το στομάχι του σκύλου γεμίσει με αέρα, υγρά ή φαγητό πιέζοντας, έτσι, άλλα όργανα του σώματός του. Με τον τρόπο αυτόν ο σκύλος μας ενδέχεται να παρουσιάσει δυσκολία στην αναπνοή του, ενώ αναμένεται να περιοριστεί και η φυσιολογική ροή του αίματος προς τα ζωτικά του όργανα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η γαστρική διαστολή είναι πιο σοβαρή και εκδηλώνεται με τη διαστολή του στομάχου του σκύλου μας. Ακόμα κι αν αντιμετωπισθεί άμεσα, η γαστρική διαστολή προκαλεί θάνατο στο 25 – 40% των περιπτώσεων!

Τα συμπτώματά της είναι παρόμοια και περιλαμβάνουν διογκωμένη κοιλιά, αδυναμία, δυσκολία στην αναπνοή, πτώση της θερμοκρασίας του σώματος του σκύλου, καρδιοχτύπι, χλωμά ούλα, κατάρρευση και ανεπιτυχείς προσπάθειες του σκύλου μας να κάνει εμετό. Αν διαπιστώσετε τέτοια συμπτώματα, πρέπει να επισκεφθείτε αμέσως τον κτηνίατρό σας.

Περισσότερα στο govastileto.gr

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης