Άγνοια για τα περί… σύγκλησης Eurogroup με θέμα την Ελλάδα δηλώνει το Βερολίνο. «Δεν γνωρίζουμε να υπάρχουν σχέδια για σύγκληση έκτακτου Eurogroup πριν από την προγραμματισμένη τακτική συνεδρίαση της 18ης Ιουνίου» τόνισε σε δηλώσεις του το μεσημέρι της Δευτέρας ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών Μάρτιν Γιέγκερ.

«Κινούμαστε στο πλαίσιο ενός υπάρχοντος προγράμματος και της δήλωσης του Eurogroup της 20ής Φεβρουαρίου» πρόσθεσε ο εκπρόσωπος και επεσήμανε ότι τα στοιχεία που πρέπει να περιέχει η ελληνική πρόταση περιλαμβάνονται στην ενδιάμεση έκθεση των θεσμών του περασμένου Δεκεμβρίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Υπάρχουν 15 σημεία και σε αυτό το πλαίσιο πρέπει να κινείται μια συνολική λύση» ανέφερε επίσης ο κ. Γιέγκερ, ενώ έδωσε έμφαση στις μεταρρυθμίσεις που πρέπει να γίνουν στο συνταξιοδοτικό, όπου πρέπει να μην υπάρχει έλλειμμα στην αγορά εργασίας, στον δημόσιο τομέα και στις ιδιωτικοποιήσεις.

Τόνισε δε ότι στόχος των επιμέρους μέτρων είναι να επιτευχθεί η βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, διότι χωρίς αυτήν, σύμφωνα με τους κανόνες του ΔΝΤ, «δεν μπορεί να υπάρξει επιτυχής ολοκλήρωση του προγράμματος» και σημείωσε ότι «οι διαπραγματεύσεις διεξάγονται με τους θεσμούς και με κανέναν άλλον».

Διαβάστε επίσης:
Βερολίνο: «Εποικοδομητική η τηλεδιάσκεψη Μέρκελ – Ολάντ – Τσίπρα», Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 1 Ιουνίου 2015, 13:32

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης