Την ανάγκη θεσμοθέτησης μίας ανώτατης τιμής στα μη συνταγογραφούμενα φάρμακα (ΜΗΣΥΦΑ), προκειμένου να μην υπάρχουν απότομες αυξήσεις που πλήττουν τους καταναλωτές, τόνισε το πρωί της Δευτέρας ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ επεσήμανε πως η τρόικα έχει καταλάβει τα επιχειρήματα του Υπουργείου Υγείας, κάτι που -όπως είπε- θα φανεί και στην τελική συμφωνία μεταξύ των επικεφαλής των δανειστών και της κυβέρνησης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Υπάρχει μία γενική ιδέα απελευθέρωσης των πάντων. Η αγορά, όμως, του φαρμάκου είναι μία ρυθμισμένη αγορά» προσέθεσε ο κ. Γεωργιάδης.

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα και αύριο τα φαρμακεία είναι κλειστά, στο πλαίσιο της 48ωρης προειδοποιητικής πανελλαδικής απεργίας που έχει κηρύξει ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος (ΠΦΣ).

Οι φαρμακοποιοί αντιδρούν στην επιμονή των εκπροσώπων της τρόικας σε ό,τι αφορά στο ιδιοκτησιακό καθεστώς των ιδιωτικών φαρμακείων και στα πληθυσμιακά κριτήρια για την ίδρυση αυτών, στην απελευθέρωση των ΜΗΣΥΦΑ και στην επέκταση του ωραρίου λειτουργίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μάλιστα, ο ΠΦΣ έχει προειδοποιήσει πως τυχόν αποδοχή των αξιώσεων της τρόικας για τα ΜΗΣΥΦΑ ή την απελευθέρωση του καθεστώτος λειτουργίας φαρμακείων μπορεί να επιφέρει απεργίες ακόμα και έως τις ευρωεκλογές του Μαΐου.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης