Σαφείς υπόνοιες ότι κάποιοι θέλουν να τινάξουν στον αέρα τις εσωκομματικές εκλογές στη ΝΔ αφήνουν στελέχη του κόμματος.

Στην τελική ευθεία για τις 20 Δεκεμβρίου με το κλίμα πολωμένο, με καταγγελίες για προβοκάτσιες μέσω των δημοσκοπήσεων και με «ύποπτα» δημοσιεύματα περί αποχωρήσεων κάποιου ή κάποιων από τους υποψηφίους η εικόνα που δίνεται για το τι συμβαίνει πίσω από τις κλειστές πόρτες δεν τιμά το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Σε αυτά ήρθαν να προστεθούν και φήμες για άσκηση πίεσης και ανορθόδοξου προσεταιρισμού σε στελέχη και ψηφοφόρους για συλλογή ψήφων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την ίδια ώρα ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς επέλεξε να κάνει ξανά παρέμβαση στην πολιτική ζωή του τόπου. Με άρθρο του σε γνωστή ιστοσελίδα και με τίτλο «Το κίνημα των μεταρρυθμίσεων» ο πρώην πρωθυπουργός κάνει επίθεση στην κυβέρνηση και παράλληλα μίνι απολογισμό της κυβερνητικής του θητείας.

Η …επανεμφάνιση προκάλεσε απορίες ως προς την σκοπιμότητα λίγες ημέρες μόνο πριν από τις εκλογές με φωνές από τη ΝΔ να την ερμηνεύουν ως μία ακόμα αρχηγική παρέμβαση και με κάποιους άλλους να επαναφέρουν τα σενάρια περί ίδρυσης νέου κόμματος από τον πρώην πρωθυπουργό, τα οποία ωστόσο έχουν διαψευστεί.

Το γεγονός ότι στην Παναγή Κυριακού όπου βρίσκεται στο γραφείο του Κώστα Καραμανλή – και που περνάει κόσμος και κοσμάκης όπως είχε γράψει το Zougla.gr – και στο Κολωνάκι όπου έχει την έδρα του ο Αντώνης Σαμαράς και παρατηρείται το ίδιο φαινόμενο, «φωτογραφίζει» την ανησυχία βουλευτών , στελεχών και μελών της παράταξης που αγωνιούν για την επόμενη ημέρα και θα ήθελαν την με κάποιο τρόπο «παρέμβαση» των δύο πρώην πρωθυπουργών για να σταματήσει το εμφυλιοπολεμικό κλίμα και η συρρίκνωση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εκτός… απροόπτου και οι τέσσερις υποψήφιοι θα φτάσουν έως τις κάλπες της Κυριακής 20 Δεκεμβρίου.

Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης δήλωσε «παρών» μετά τις φήμες που τον ήθελαν να βγαίνει από την κούρσα της διαδοχής καθώς δεν είχε εμφανιστεί δύο-τρεις ημέρες. Η σιωπή του δεν αποδόθηκε στο ότι ήταν στο Παρίσι με αποστολή της Βουλής αλλά με αποχώρησή του από τη διεκδίκηση της προεδρίας. Με μήνυμα στα κινητά τηλέφωνα των νεοδημοκρατών το επιτελείο του ξεκαθάρισε: «Όλοι μαζί συνεχίζουμε αποφασιστικά με εμπειρία, δυναμισμό, ενότητα και ανανέωση. Κάνουμε πάλι τη ΝΔ μεγάλη και δυνατή».

Το ίδιο έκανε και ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος επέλεξε το twitter για να δηλώσει ότι θα φτάσει μέχρι τέλους και να μιλήσει ξεκάθαρα για σκοπιμότητες στις διαρροές ψευδών ειδήσεων . «Τη μία με ψεύτικες δημοσκοπήσεις, την άλλη με προβοκάτσιες περί αποχωρήσεως… εντάξει παιδιά φοβάστε το καταλάβαμε… καλά κάνετε… στις 20!»

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης πήρε και πάλι θέση ισορροπίας.

«Είμαι σίγουρος ότι δεν θα αποχωρήσει κανείς υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ», δήλωσε για να χαρακτηριστεί από τον Άδωνι Γεωργιάδη στο twitter: «Πάντα Κύριος!».

Ο Απόστολος Τζιτζικώστας δεν πήρε θέση. Συνεχίζει όμως να περνάει μηνύματα ενότητας σε περίπτωση εκλογής του και να δεσμεύεται για κοινή πορεία όλων την επομένη των εκλογών.

Στις δέκα ημέρες που απομένουν έως τις εκλογές οι υποψήφιοι πρόεδροι θα συνεχίσουν τις περιοδείες τους, τις επαφές με πολίτες και στελέχη του κόμματος. Σύμφωνα με πληροφορίες κάποιοι εξ αυτών εκτιμούν ότι δεν έχουν τη δυναμική που πρέπει στην Αττική, μεγάλη εκλογική περιφέρεια και σε αυτήν θα ρίξουν το βάρος της προεκλογικής εκστρατείας.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης