Έντονες συζητήσεις και παντός είδους σχόλια αναμένεται να προκαλέσει η έμμεση, όπως χαρακτηρίζεται, πρόσκληση του Αντώνη Σαμαρά στην Ντόρα Μπακογιάννη να επιστρέψει στη ΝΔ , που αν ισχύει επιβεβαιώνει φήμες και δημοσιεύματα για υπόγειες διεργασίες επαναπροσέγγισης των δύο πλευρών.

Σε συνέντευξή του στην «Καθημερινή της Κυριακής» ο κ. Σαμαράς επαναφέρει τη πρότασή του για συστράτευση και μάλιστα αφήνει να εννοηθεί πως από αυτή δεν αποκλείει ούτε την Ντόρα Μπακογιάννη, όπως τουλάχιστον ερμηνεύεται η απάντησή του σε σχετική ερώτηση. «Χωρούν όσοι συστρατευθούν στον αγώνα για αυτοδυναμία και βοηθήσουν σε αυτό. Και αν προκάλεσαν κάποιοι τραύμα προηγουμένως και σήμερα θελήσουν να το θεραπεύσουν και αυτό είναι σημαντική βοήθεια».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πληροφορίες από πολιτικούς κύκλους, αναφέρουν ότι η κ. Μπακογιάννη θα επιθυμούσε να καταλάβει την πρώτη θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας, εφόσον φυσικά ο κ. Σαμαράς κατορθώσει να υπερνικήσει τις έντονες αντιδράσεις που αναμένονται στο εσωτερικό του κόμματός του.

Στην αντίθετη περίπτωση, αναφέρουν οι ίδιοι κύκλοι, η κ. Μπακογιάννη θα μπορούσε να μπει στην τελευταία και τιμητική θέση του ψηφοδελτίου Επικρατείας με αντάλλαγμα την τοποθέτησή της ως Επιτρόπου στην ΕΕ αν και όταν ο κ. Σαμαράς γίνει πρωθυπουργός.

Ν. Μπακογιάννη: «Η πρόσκληση Σαμαρά αφορά άλλους, όχι εμένα»

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας απαντώντας σε σχετική ερώτηση δήλωσε πως «Εγώ δεν τραυμάτισα την παράταξη. Η πρόσκληση αφορά άλλους και όχι εμένα» και εκτίμησε πως η δήλωση Σαμαρά, πιθανώς να αναφέρεται στον Γιώργο Συμπιλίδη.

Παράλληλα, αναφερόμενη στην προεκλογική περίοδο καλεί τον πρωθυπουργό να συνετίσει τους πολιτικούς αρχηγούς ώστε να μην καταφεύγουν σε παραχολογίες.

Σημειώνεται πως μόλις στις 27 Μαρτίου, η κ. Μπακογιάννη είχε κατηγορηματικά διαψεύσει ότι υπάρχει ενδεχόμενο προεκλογικής συνεργασίας του κόμματός της με τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ ή άλλο κόμμα, λέγοντας πως «Δεν έχει τεθεί τέτοιο θέμα. Να είμαι τελείως ξεκάθαρη. Δεν υπάρχει τέτοιο θέμα, αναγράφεται στο επίπεδο σεναρίων. Είμαστε πριν τις εκλογές, όταν σας λέω δεν υπάρχει τέτοιο θέμα. είμαι σαφής».

Επιμέλεια: Πάνος Πικραμένος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης