Άμεση ήταν η απάντηση της Νέας Δημοκρατίας, του ΠΑΣΟΚ και της Δημοκρατικής Αριστεράς στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σήμερα ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, με σχετική ανακοίνωσή του, αναφέρει τα εξής:

«Ο κύριος Τσίπρας ήταν σαφής: Τρίτη- Πέμπτη- Σάββατο μέσα στο ευρώ, Δευτέρα- Τετάρτη- Παρασκευή έχουμε δραχμή και την Κυριακή δημοψήφισμα. Ήταν επίσης ξεκάθαρος ότι το “μεγάλο του σχέδιο” είναι να εκβιάσει εταίρους, δανειστές και Ευρώπη».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κ. Κεδίκογλου προσθέτει ότι ο κ. Τσίπρας από τη στάση του για την Κύπρο, δεν κατάλαβε τίποτα και καταλήγει: «Προβλέπουμε ότι ο κύριος Τσίπρας θα συνεχίσει να ακροβατεί μεταξύ του κυρίου Λαφαζάνη και του κυρίου Αλαβάνου. Αν τώρα αυτές οι ακροβασίες βλάπτουν τον τόπο, ελάχιστα τον απασχολεί».

ΠΑΣΟΚ

Τη θέση ότι ο Αλέξης Τσίπρας έδωσε ακόμη μία συνέντευξη Τύπου γεμάτη κοινοτοπίες, λεονταρισμούς και αντιφάσεις διατυπώνει το ΠΑΣΟΚ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται ότι στόχος του ήταν «να κρύψει την αμηχανία που του προκαλούν τα δύο πρόσφατα στρατηγικά του ατοπήματα: οι εθνικά ανεύθυνες και επικίνδυνες θέσεις του σε σχέση με την Κύπρο και η απελπισμένη σύμπραξή του με τον κ. Καμμένο».

«Αυτά δεν μπορεί να τα εξηγήσει ούτε καν στα στελέχη του, πολύ περισσότερο δεν μπορεί να τα εξηγήσει στην ελληνικό λαό που βλέπει και καταλαβαίνει» προστίθεται στην ανακοίνωση.

ΔΗΜΑΡ

«Δεν διδάχτηκε τίποτα από τα πολύ δυσάρεστα γεγονότα της Κύπρου», σχολίασε με ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου της ΔΗΜΑΡ τα όσα είπε στη συνέντευξή του ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ και πρόσθεσε ότι «είναι κήρυκας της χρεοκοπίας της χώρας και επενδύει στα συντρίμμια και την καταστροφή».

Οι αντιφάσεις, οι παλινωδίες και το πολιτικό αδιέξοδο του κόμματός του έχουν γίνει αντιληπτές από τους πολίτες και την κοινωνία, συνεχίζει στο σχόλιό της η ΔΗΜΑΡ και υπογραμμίζει ότι «δεν είναι τυχαίο ότι ο μόνος σύμμαχός του είναι πλέον το κόμμα του κ. Καμμένου». Και καταλήγει πως «η όποια “ρεαλιστική στροφή” έλαβε τέλος».

Διαβάστε επίσης: “Θα κάνω αριστερή κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας”, Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 3 Απριλίου 2013, 14:39

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης