«Τι σημαίνει παραμονή στο ευρώ πάση θυσία;» αναρωτήθηκε ο Αλέξης Τσίπρας στην εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε την παραμονή της άφιξης της τρόικας στην Αθήνα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, απαντώντας στο επίμονο ερώτημα των δημοσιογράφων, ανέφερε πως, αν ο ΣΥΡΙΖΑ κληθεί να σχηματίσει κυβέρνηση έπειτα από εκλογές, αυτή θα είναι αριστερή και εθνικής σωτηρίας. «Δεν ψάχνουμε κάποιο τερτίπι για να προκαλέσουμε εκλογές. Τις εκλογές θα τις προκαλέσει η κοινωνία». Με τη φράση αυτή ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ «ξεγλίστρησε» από την ερώτηση-παγίδα που συνεχώς διατυπώνεται για το αν και κατά πόσο η Κουμουνδούρου επιθυμεί εδώ και τώρα εκλογές υπό τις παρούσες δημοσκοπικές συνθήκες.

Τα κυριότερα σημεία της συνέντευξης

«Δεν πρόκειται να πούμε “ναι” σε εκβιασμούς και απειλές, δεν πρόκειται να συνθηκολογήσουμε με τα μνημόνια» τόνισε στη συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας αναφερόμενος στις εξελίξεις στην Κύπρο. Παράλληλα, άσκησε οξεία κριτική στην κυβέρνηση για τους χειρισμούς της στο θέμα αυτό, πρόσθεσε ότι στη Μεγαλόνησο υπήρχε μόνο η αποφασιστικότητα του λαού να μη δεχθεί αυτήν την εξέλιξη και ανέφερε ότι δεν υπήρχε κυβέρνηση αποφασισμένη, ούτε υπήρχαν οι κατάλληλες συμμαχίες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εξαπέλυσε επίθεση στους κυβερνητικούς εταίρους στην Ελλάδα, τους οποίους κατηγόρησε ότι είναι ανιστόρητοι, δεν γνωρίζουν ή δεν θέλουν να θυμόμαστε εμείς τον ρόλο που έπαιξαν ιστορικά κάποια σημαντικά «όχι». «Είναι πια σαφές ότι το διαφημισμένο πρόγραμμα σταθεροποίησης και ανάπτυξης δεν ήταν παρά μόνο μια φούσκα και το μόνο που υπάρχει είναι η επέλαση των δανειστών στη ρημαγμένη αυτή χώρα, για να αρπάξουν όσα μπορούν» είπε.

Ο κ. Τσίπρας επεσήμανε ότι «δουλεύουμε και επεξεργαζόμαστε σενάρια πάνω στα οποία θα στηρίξουμε τη διαπραγματευτική μας τακτική και θεωρούμε ως δεδομένο ότι θα υπάρξουν εκβιασμοί, ότι δεν πρόκειται να αποδεχθούν οι εταίροι τη συντριπτική ήττα της στρατηγικής τους και έχουμε σχέδιο συνεργασίας με τις χώρες του Νότου».

Αλέξης Τσίπρας: «Δεν ψάχνουμε να βρούμε κάποιο τερτίπι, κάποιο τεχνικό κόλπο για να προκαλέσουμε εκλογές»

«Εμείς που έχουμε λάβει την πλειοψηφία του ελληνικού λαού δεν ψάχνουμε να βρούμε κάποιο κόλπο για να προκαλέσουμε εκλογές» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας και συμπλήρωσε «οι εκλογές προκαλούνται όταν ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση υποστούν τη λαϊκή πίεση. Θα οδηγηθούμε σε εκλογές πρώτον μέσα από την πίεση την κοινωνική και τους αγώνες και δεύτερον μέσα από τα αδιέξοδα της συγκεκριμένης πολιτικής».



«Κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας, αριστερή κυβέρνηση»

Σε ερώτηση για τον χαρακτήρα της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε πως «η κυβέρνηση που θα σχηματιστεί δεν θα είναι όπως όλες οι προηγούμενες. Ήδη βρισκόμαστε σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης και αυτή η κυβέρνηση θα έχει έναν ειδικό σκοπό».

«Θα φτιάξουμε αριστερή κυβέρνηση με ριζοσπαστικές λύσεις, να συσπειρώσουμε όλους τους Έλληνες για τη σωτηρία της κοινωνίας» συμπλήρωσε.

Επιμέλεια: Κωνσταντίνα Παπατσάκωνα

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης