«Η αντίστροφη μέτρηση για την Ελλάδα συνεχίζεται και τα νεύρα σπάνε» αναφέρει σε άρθρο της ηλεκτρονικής έκδοσης της η γερμανική εφημερίδα Bild.

Όπως μεταδίδει, ο Έλληνας Πρωθυπουργός κ. Αλέξης Τσίπρας τηλεφώνησε ο ίδιος προσωπικά στον Υπουργό Οικονομικών, κ. Γιάνη Βαρουφάκη» το απόγευμα της ίδιας μέρας που ο ΥΠΟΙΚ έκανε τη δήλωσε περί φορολόγησης των χρηματικών συναλλαγών μέσω τραπεζικών ΑΤΜs και «του έδειξε το θυμό του».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με τη Bild, o κ. Tσίπρας ζήτησε από τον κ. Βαρουφάκη να να κάνει μία «διορθωτική δήλωση» με την οποία θα αναφέρει πως «η κυβέρνηση δεν έχει κανένα σχέδιο για φορολόγηση των χρηματικών συναλλαγών».

Ένας Έλληνας κυβερνητικός αξιωματούχος ανέφερε στη Bild πως «ο Βαρουφάκης πληροφορεί τους ανθρώπους συνεχώς με νέες ανακοινώσεις». Η ίδια εφημερίδα αναφέρει πως «ενώ ο Βαρουφάκης βάλλει κατά της ΕΕ δημοσίως, ο Τσίπρας προσπαθεί πυρετωδώς να έρθει σε συμφωνία με τους δανειστές». Η Bild αναφέρει επίσης πως ο Γιούνκερ επαίνεσε τον Τσίπρα λέγοντας πως «τον βρίσκει πολύ συμπαθητικό, πολύ εποικοδομητικό» και ότι έχει «φιλική σχέση μαζί του».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης