Καμία δημόσια δέσμευση της Γερμανίδας καγκελαρίου δεν υπήρξε για τα ελληνικά αιτήματα, με την Άνγκελα Μέρκελ να εκφράζεται συγκρατημένα για την πορεία της ελληνικής οικονομίας. Έτσι τιτλοφορεί η Deutsche Welle την ανάλυσή της για την επίσκεψη του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στο Βερολίνο.

Αναλυτικά αναφέρει τα εξής:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Οι ενδείξεις υπήρχαν, απλώς θα έπρεπε κανείς να τις είχε λάβει υπόψη. Ο γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ είχε τονίσει επανειλημμένα τις προηγούμενες μέρες όχι μόνο το αυτονόητο, ότι δηλαδή δεν πρόκειται να ληφθούν οι όποιες αποφάσεις κατά τη συνάντηση Μέρκελ-Σαμαρά.

»Ο κ. Ζάιμπερτ είχε διατυπώσει και ορισμένες εκτιμήσεις για την πορεία της ελληνικής οικονομίας που θα έπρεπε να είχαν προβληματίσει την ελληνική πλευρά. Για παράδειγμα, ως προς την οικονομική ανάπτυξη ο Στέφεν Ζάιμπερτ είχε σημειώσει μια μέρα πριν από την επίσκεψη Σαμαρά πολύ προσεκτικά ότι στην Ελλάδα «παρουσιάζονται ελπιδοφόρες ενδείξεις». Ως συνήθως τέτοιου είδους διατυπώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου δεν είναι της στιγμής, αλλά εκφράζουν την πολιτική γραμμή της καγκελαρίας. Η επιβεβαίωση ήρθε την Τρίτη κατά την επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού στο Βερολίνο.

»Παρεμβαίνοντας στη συνέντευξη Τύπου η καγκελάριος απέφυγε να σχολιάσει τα σχέδια και τις προσδοκίες του κ. Σαμαρά, δήλωσε όμως ευχαριστημένη με τον ρόλο που διαδραματίζει…

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Eπιμέλεια: Φίλιππος Καραμέτος

Διαβάστε επίσης:

Aιτήματα σε αναμονή, Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 23 Σεπτεμβρίου 2014, 15:41

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης