«Πριν μερικούς μήνες αποφασίστηκε η έκτακτη εισφορά της τάξεως του 25%-30% επί του τζίρου για τα φωτοβολταϊκά πάρκα, πέραν της φορολόγησής τους, με την αιτιολογία ότι πρέπει να καλυφθεί η “τρύπα” τoυ ΛΑΓΗΕ.

Στην ίδια λογική, ζητήσαμε – την ώρα που μεγαλώνει το έλλειμμα – να υπάρξει στήριξη του ΛΑΓΗΕ με τη μορφή της έκτακτης εισφοράς όλων των ΑΠΕ(Φ/Β, βιομάζα, αιολικά κλπ) και του Φυσικού Αερίου, όπου πληρώνονται για την παραγωγή τους από τον ΛΑΓΗΕ. Η λογική είναι λίγα από όλους και όχι πάρα πολλά από μικρομεσαίους επενδυτές που είναι «φωτοβολταικοί» κατά βάση. Και αυτό σε καμία των περιπτώσεων δε σημαίνει μετακύλιση του κόστους στον καταναλωτή όπως εσείς καταλάβατε, αλλά επιμείναμε και επιμένουμε το ποσό αυτό να προέλθει από το ποσοστό κέρδους του κάθε επενδύτη».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αυτό διευκρίνισε σε επικοινωνία με το zougla.gr ο βουλευτής Ηρακλείου της ΝΔ Λευτέρης Αυγενάκης, ο οποίος εξήγησε ότι το σκεπτικό πίσω από τη νομοθετική πρωτοβουλία που είχαν 30 βουλευτές να εντάξουν στο νομοσχέδιο για τις ΑΠΕ τροπολογία με την οποία ζητείτο να φορολογηθούν αναδρομικά μεταξύ άλλων οι πωλήσεις φυσικού αερίου.

Επίσης ο βουλευτής Ηρακλείου τάχθηκε υπέρ μιας λύσης που θα επιμήκυνε το χρόνο των συμβάσεων που συνάπτουν οι παραγωγοί φωτοβολταϊκών με το ΛΑΓΗΕ, ώστε να αμβλυνθούν οι επιπτώσεις από την αυξημένη φορολογία.

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε την τροπολογία

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης