Δυσφορία στην κοινή γνώμη έχει προκαλέσει η πολιτική της κυβέρνησης κατά τον πρώτο μήνα της θητείας της, σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας VPRC για την εφημερίδα «Ελλάδα Αύριο». Στη δημοσκόπηση η ικανοποίηση για το έως τώρα έργο της κυβέρνησης, είναι μόλις στο 16,5%, ενώ μόλις το 23% της κοινής γνώμης θεωρεί ότι η κυβέρνηση είναι συνεπής προς τις προεκλογικές δεσμεύσεις της.

Σε ποσοστό 81% οι πολίτες εκτιμούν ότι το επόμενο διάστημα θα υπάρξουν νέα μέτρα μείωσης των εισοδημάτων, κυρίως μισθών και συντάξεων, ενώ το 77% δηλώνει δυσαρέσκεια για την πολιτική της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το 64% πιστεύει ότι τα πράγματα πάνε σε λάθος κατεύθυνση. Μόνο το 17% πιστεύει ότι βρισκόμαστε σε σωστή πορεία, ενώ το 11% θεωρεί «ούτε σωστή ούτε λάθος» την πορεία της χώρας. Σε ό,τι αφορά την παραμονή μας στο ευρώ, το 43% εκτιμά ότι είναι «πιθανό» να βγούμε από το ευρώ και το 42% ότι αυτό είναι «μη πιθανό».

Το 61% θεωρεί ότι η κυβέρνηση είναι ασυνεπής και το 23% συνεπής. Το 81% θεωρεί βέβαιο ότι η κυβέρνηση θα πάρει νέα μέτρα μείωσης μισθών και συντάξεων, έναντι 9% που λέει ότι δεν θα υπάρξουν νέα μέτρα και 4% που λένε «εξαρτάται».

Το 44% θεωρεί ότι δεν υπάρχει πιθανότητα εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη έναντι 43% που θεωρεί ότι υπάρχει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το 77% δηλώνει δυσαρεστημένο από την κυβέρνηση έναντι 16% που δηλώνει ικανοποιημένο.

Όσον αφορά το κόμμα που θα επέλεγαν οι ψηφοφόροι, αν την ερχόμενη Κυριακή γίνονταν βουλευτικές εκλογές, τα αποτελέσματα είναι τα εξής.

ΣΥΡΙΖΑ 16,5%

Ν.Δ. 16,0%

ΠΑΣΟΚ 5,5%

ΑΝΕΞ.ΕΛΛΗΝΕΣ 5,0%

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ 4,5%

ΔΗ.ΜΑΡ. 4,0%

ΚΚΕ 3,5%

ΔΗΜ.ΞΑΝΑ 1,0%

ΑΛΛΟ ΚΟΜΜΑ 1,5%

ΑΝΑΠΟΦΑΣΙΣΤΟΙ 21,4%

ΛΕΥΚΑ-ΑΚΥΡΑ-ΑΠΟΧΗ 15,1%

ΔΕΝ ΞΕΡΩ/ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΩ 6,0%

Πηγή: thebest

Επιμέλεια: Σωτήρης Σκουλούδης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης