Σε δείπνο που παρατέθηκε στην Νέα Υόρκη και στο οποίο παραβρέθηκαν 20 από τους πιο ισχυρούς fund managers σε παγκόσμιο επίπεδο, αναφέρεται ρεπορτάζ της “Καθημερινής”.

Στην εκδήλωση που οργάνωσε ο Μπάιρον Γουίνγκ της BlackStone, τρία ήταν τα βασικά θέματα που απασχόλησαν τους συμμετέχοντες: Η Κίνα, η Ελλάδα και το αργό πετρέλαιο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το γεγονός ότι η Ελλάδα βρέθηκε στην ατζέντα αυτής της συνάντησης, σημαίνει ότι το θέμα του Grexit συνεχίζει τόσο να απασχολεί, όσο και να βρίσκεται στο τραπέζι.

Η εφημερίδα, που επικαλείται την μαρτυρία ατόμου που παραβρέθηκε στην εκδήλωση, κάνει λόγο ότι η κοινή αίσθηση των 20 μεγαλοεπενδυτών για την χώρα μας ήταν: Καταρχάς, ότι λείπει από την Ελλάδα η πρόθεση για να προχωρήσει στις πραγματικές μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη η οικονομία της χώρας για να πετύχει τον εκσυγχρονισμό της. Σε δεύτερο επίπεδο, ότι δεν υπάρχει το απαραίτητο στελεχικό δυναμικό, το οποίο θα πρέπει να φέρει εις πέρας το μεταρρυθμιστικό έργο- και μάλιστα σε περιβάλλον έντονα αρνητικό.

Ενδεικτικό, το γεγονός ότι οι περισσότερες αντιρρήσεις για τις προοπτικές της χώρας, εκφράστηκαν από διαχειριστές κεφαλαίων οι οποίοι πίστεψαν στην “άνοιξη του 2014”, ήρθαν για επενδύσεις στην Ελλάδα και έχασαν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Eπιμέλεια: Φίλιππος Καραμέτος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης