«Η νέα συμφωνία με τους δανειστές εφόσον, όπως αναμένεται και όπως επιδιώκουμε, θα περιλαμβάνει και τα μέτρα για το χρέος, ξεκλειδώνει τις διαδικασίες και καθιστά ορατό το στόχο εξόδου από την επιτροπεία και τα μνημόνια το καλοκαίρι του 2018» ανέφερε ο Ιωάννης Δραγασάκης, αντιπρόεδρος της Ελληνικής Κυβέρνησης, μιλώντας σε ειδική εκδήλωση με αφορμή την επίσημη έναρξη του προγράμματος με τίτλο «Ευρωπαϊκό Δίκτυο Έγκαιρης προειδοποίησης επιχειρήσεων και 2ης ευκαιρίας στην Ελλάδα», που συνδιοργάνωσαν το ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ και το Επαγγελματικό Επιμελητήριο της Αθήνας.

Ωστόσο, πρόσθεσε ότι «τα προβλήματα δεν θα τελειώσουν αυτόματα, όμως οι εξελίξεις αυτές θα άρουν ορισμένους από τους παράγοντες αβεβαιότητας, θα βελτιώσουν τους όρους χρηματοδότησης και κυρίως θα επιτρέψουν σε επιχειρήσεις και στα νοικοκυριά να σχεδιάζουν με ένα ευρύτερο ορίζοντα έχοντας κάπως σταθερές τις βασικές συντεταγμένες της επόμενης περιόδου».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Κοιτώντας μπροστά μπορούμε να πούμε πως αρχίζουν να δημιουργούνται οι προϋποθέσεις για να μπούμε σε μια βιώσιμη ανοδική τροχιά βασικός πυλώνας της οποίας πρέπει να είναι η μικρή και μεσαία επιχειρηματικότητα, λόγω του αυξημένου ειδικού βάρους που έχει στην ελληνική οικονομία και κοινωνία. Είναι φανερό ότι αυτό απαιτεί δράσεις σε περισσότερα από ένα επίπεδα. Απαιτεί δράσεις ταυτόχρονα στο επίπεδο του κράτους, της κυβέρνησης και των δημόσιων πολιτικών. Απαιτεί δράσεις στο επίπεδο της επιχείρησης και των επιχειρήσεων ενώ απαιτεί δράσεις και μέσα στην κοινωνία. Κλειδί για να πετύχουμε είναι η συνεργασία ανάμεσα σε όλους αυτούς τους φορείς και η διαμόρφωση πλαισίων που θα ορίζουν ρόλους και θα διευκολύνουν αυτή τη συνεργασία». Ο κ. Δραγασάκης εξέφρασε την ικανοποίησή του για το πρόγραμμα με τίτλο« Ευρωπαϊκό Δίκτυο Έγκαιρης Προειδοποίησης Επιχειρήσεων & Δεύτερης Ευκαιρίας Επιχειρηματιών» που παρουσιάστηκε σήμερα στο πλαίσιο της εκδήλωσης και δήλωσε την πλήρη διαθεσιμότητα της κυβέρνησης για διάλογο και εύρεση δυνατών λύσεων σε ότι αφορά τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις στη χώρα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης