«Αυτήν τη φορά επετεύχθη γρήγορα η αξιολόγηση και με θετικό τρόπο, γιατί δεν υπήρχαν παράλογες απαιτήσεις από την πλευρά των δανειστών, κάτι που συνέβαινε στις προηγούμενες αξιολογήσεις, όπου ξαφνικά, την τελευταία στιγμή, προβάλλονταν από το ΔΝΤ ή από την πλευρά του κ. Σόιμπλε διάφοροι παραλογισμοί. Και οι αξιολογήσεις δεν έκλειναν τότε γιατί δεν δεχόμασταν παράλογες αξιώσεις και μία “συμφωνία ό,τι να ‘ναι” όπως ζητούσε η αξιωματική αντιπολίτευση». Αυτό ανέφερε η εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Μανταλένα Παπαδοπούλου, σε παρέμβασή της στην ΕΡΤ.

Η κ. Παπαδοπούλου χαρακτήρισε ως ένα από τα θετικά τής αξιολόγησης το γεγονός ότι «όταν πτωχεύει μία επιχείρηση δίνεται προτεραιότητα στην αποζημίωση των εργαζομένων πριν από την αποπληρωμή των χρεών στις τράπεζες ή στο Δημόσιο» και πρόσθεσε ότι «συνεχίζεται η διαπραγμάτευση για να παραταθεί ο μειωμένος ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου και, όπως είπε ο υπουργός Οικονομικών, υπάρχει ο δημοσιονομικός χώρος για το 2018», ενώ «επιπλέον, θα γίνουν αλλαγές στο πρόγραμμα των δημοσίων επενδύσεων, προκειμένου ένα μέρος από αυτό να δοθεί σ’ αυτά τα νησιά».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ερωτηθείσα για το ζήτημα των πλειστηριασμών απάντησε ότι «η αξιωματική αντιπολίτευση, επειδή βλέπει το κάθε αφήγημά της να καταρρίπτεται το ένα μετά το άλλο και είναι μονίμως σε πανικό, “ανακάλυψε” τώρα τους πλειστηριασμούς ως “καινούριο” ζήτημα για να κάνει αντιπολίτευση».

«Υπάρχει νομοθετικό πλαίσιο με τον νόμο Κατσέλη και την επικαιροποίηση του νόμου Σταθάκη για την πρώτη κατοικία, υπάρχει ο Κώδικας Δεοντολογίας των τραπεζών όπου ο κάθε δανειολήπτης, ο οποίος δεν έχει την οικονομική δυνατότητα να αποπληρώσει το δάνειό του, μπορεί να διευκολυνθεί. Και υπάρχει ο εξωδικαστικός μηχανισμός για τα χρέη των επιχειρήσεων σε τράπεζες και Δημόσιο» σημείωσε η κ. Παπαδοπούλου.

«Οι αρχικές απαιτήσεις των δανειστών όσον αφορά τους πλειστηριασμούς ήταν δυσμενέστερες, γιατί ήθελαν μόνο το 20-25% της πρώτης κατοικίας να προστατεύεται και εμείς το ανεβάσαμε στο 70%» συμπλήρωσε, τονίζοντας ότι οι ΑΝΕΛ υποστηρίζουν πως αυτό το νομοθετικό πλαίσιο πρέπει να ενισχυθεί περαιτέρω.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Δεν έχει γίνει κανένας πλειστηριασμός για πρώτη κατοικία, παρά τα όσα ισχυρίζεται η αξιωματική αντιπολίτευση, εμφανίζοντας κάποια στοιχεία μεμονωμένα και παραπλανητικά. Η πρώτη κατοικία μέχρι ενός ποσού προστατεύεται. Τα λαϊκά στρώματα προστατεύονται. Δεν προστατεύονται οι στρατηγικοί κακοπληρωτές και όσοι έχουν μεγάλες βίλες. Το κινδυνολογικό αφήγημα της αξιωματικής αντιπολίτευσης καταρρίπτεται για ακόμη μία φορά», επεσήμανε η εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ, προσθέτοντας: «Ο λόγος για τον οποίο έχει δημιουργηθεί το πρόβλημα με τις τράπεζες και τους πλειστηριασμούς είναι τα μεγάλα χρέη των κομμάτων, των ΜΜΕ που δεν πλήρωναν και τα χρέη της ελίτ που φοροδιαφεύγει και φοροαποφεύγει με τις offshore εταιρείες, την οποία η ΝΔ του κ. Μητσοτάκη προστατεύει και δεν μιλά».

Αναφορικά με την απόφαση του προέδρου της ΝΔ, Κυριάκου Μητσοτάκη, να μην αξιοποιήσει τη βουλευτή Ντόρα Μπακογιάννη υπογράμμισε: «Για να σπεύδει να κάνει μία τέτοια δήλωση ο κ. Μητσοτάκης πολύ πριν από τις εκλογές θα πρέπει να θεωρεί βαρίδι την κ. Μπακογιάννη και όσους κατείχαν κυβερνητικό πόστο στο παρελθόν». «Με την κίνησή του αυτή, ο κ. Μητσοτάκης δείχνει ξεκάθαρα ότι η κ. Μπακογιάννη και όσοι υπηρέτησαν σε κυβερνητικά πόστα είναι μάλλον ανεπιθύμητοι. Εμπιστεύεται μόνο ένα στεγανό κύκλο προσώπων που περιλαμβάνει μέχρι και πρώην ΠΑΣΟΚους, όπως τον κ. Θεοδωρικάκο. Η συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού δεν αποδέχεται τον κ. Μητσοτάκη και την στεγανή ομάδα του. Ο ελληνικός λαός δεν έχει τίποτα να περιμένει από τον πιο ένθερμο υποστηρικτή των ακραίων κύκλων των δανειστών» κατέληξε στην παρέμβασή της η κ. Παπαδοπούλου.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης