Ο χορός των ενστάσεων για τις ευρωεκλογές της 25ης Μαΐου άρχισε με πρώτο τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ Γιώργο Καρατζαφέρη ο οποίος ζητά τη μία από τις τρεις έδρες της Χρυσής Αυγής. Με την ένσταση που κατέθεσε στο Εκλογοδικείο ο κ. Καρατζαφέρης διεκδικεί την έδρα του ευρωβουλευτή της Χρυσής Αυγής Γιώργου Επιτήδειου, θεωρώντας αντισυνταγματικό το πλαφόν του 3% για την είσοδο στο ευρωκοινοβούλιο.

Και όλα αυτά, μετά το ποσοστό2,7% που συγκέντρωσε το ΛΑΟΣ με 4.027 ψήφους, και δεν κατάφερε να περάσει το εκλογικό μέτρο του 3% που προβλέπει ο νόμος 4255/2014.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κ. Καρατζαφέρης ζητάει ν’ αλλάξει πλέον η νομολογία του Εκλογοδικείου στο θέμα της συνταγματικότητας του πλαφόν εισόδου στο Ευρωκοινοβούλιο, καθώς έχουν σημειωθεί βασικές αλλαγές στην φυσιογνωμία των πολιτικών σχηματισμών που εισέρχονται στην Ευρωβουλή.

Στην ένστασή του ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ υποστηρίζει ότι είναι αντισυνταγματικό το πλαφόν του 3%, καθώς προσκρούει σε πλειάδα συνταγματικών αρχών, όπως είναι της λαϊκής βούλησης, της ισότητας του εκλογικού δικαιώματος, της ισότητας των ευκαιριών των πολιτικών κομμάτων και της αναλογικότητας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης