Ένταση σημειώθηκε στη Βουλή μεταξύ του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνη Μανιτάκη και της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Ζωής Κωνσταντοπούλου, όταν η τελευταία αμφισβήτησε τη συνταγματικότητα του νομοσχεδίου που προβλέπει συγχώνευση των οργανισμών του Δημοσίου.

Η κα Κωνσταντοπούλου είπε στον υπουργό ότι επιτελεί την καταστροφή της χώρας και τη διολίσθησή της σε άλλο πολίτευμα, ενώ επεσήμανε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα επιτρέψει «να συγχωνεύσει» ο υπουργός «τις υπάρξεις μας», «την κοινωνία» και «τη δημοκρατία».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από τη μεριά του, ο κ. Μανιτάκης τόνισε ότι δεν αισθάνεται την ανάγκη να υπερασπιστεί την τιμή και την ιστορία του απέναντι στην κα Κωνσταντοπούλου, σημειώνοντας ότι κάποιοι αερολογούν, πολιτικολογούν ή συνταγματολογούν την κρίσιμη αυτή περίοδο όσοι δεν έχουν τίποτα να προτείνουν.

Ο κ. Λαφαζάνης, απευθυνόμενος στον κ. Μανιτάκη, τον ρώτησε «ποιος είστε;» και αναρωτήθηκε εάν «μας κάνετε μαθήματα».

«Ο κ. Μανιτάκης ήρθε, είδε και απήλθε. Είπε ότι δεν θα υπερασπιστεί τον εαυτό του και εξαντλήθηκε σε αυτοκρατορικές, αυτοαναφορικές παρεκβάσεις» τόνισε εν συνεχεία η κα Κωνσταντοπούλου και πρόσθεσε: «Εμείς με αυτούς που έχουνε κάτσει στην εξουσία, με αυτούς οι οποίοι έχουν κάνει επιστήμη την πολιτική κωλοτούμπα, δεν θα κάτσουμε να μάθουμε γράμματα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Είχε προηγηθεί άλλο «θερμό επεισόδιο» μεταξύ της κυρίας Κωνσταντοπούλου και του πρώην προέδρου της Βουλής Απ. Κακλαμάνη. Αφορμή ήταν οι αναφορές της βουλευτού περί παραβίασης του Συντάγματος αλλά και η επίθεσή της στον υφυπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Μαν. Βολουδάκη, επειδή δεν την άκουγε και συνομιλούσε με βουλευτή. Ο κ. Κακλαμάνης αντέδρασε για τη στάση της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ.

«Δεν είμαστε στην Α΄ δημοτικού να μας κάνει μαθήματα η δασκάλα κυρία Κωνσταντοπούλου. Αυτά δεν τα έκανε ποτέ στο Κοινοβούλιο ούτε ο Νίκος Κωνσταντόπουλος ούτε η Λίνα Αλεξίου, πατέρας και μητέρα της. Λυπάμαι που έχετε αυτήν τη συμπεριφορά και δεν τους έχετε μοιάσει» είπε ο πρώην πρόεδρος της Βουλής προκαλώντας την αντίδρασή της.

Η κυρία Κωνσταντοπούλου χαρακτήρισε αήθεις και προσβλητικές τις προσωπικές αναφορές στους γονείς της, τονίζοντας: «Εγώ ως νέα βουλευτής δεν έχω το προνόμιο που έχετε εσείς ως πρώην πρόεδρος της Βουλής, να μιλάτε όποτε θέλετε, με έναν Κανονισμό που τον φτιάξατε στα μέτρα σας και που τον παραβιάζετε κατ’ επανάληψη».

Eπιμέλεια: Μαριάννα Μαρμαρά

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης