Ρεπορτάζ: Νίκος Τσιαμτσίκας

Ενημέρωση ζήτησαν απο τον αστυνομικό διευθυντή της Bάρδας τα μέλη κλιμακίου του ΣΥΡΙΖΑ που επισκέφτηκαν την περιοχή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο επικεφαλής του κλιμακίου βουλευτής, Παναγιώτης Σκουρλέτης, έκανε λόγο για απαράδεκτες συνθήκες υγιεινής στους χώρους στέγασης των εργατών απο το Μπαγκλαντές και επεσήμανε ότι δεν υπάρχει μεταναστευτική πολιτική απο πλευράς της κυβέρνησης.

Τον κίνδυνο εξάπλωσης λοιμωδών νοσημάτων λόγω του συνωστισμού πολυπληθούς κοινότητας ατόμων χωρίς στοιχειώδεις εγκαταστάσεις υγιεινής, επεσήμανε ο βουλευτής του Σύριζα, Ιατρός πνευμονολόγος, Κώστας Ζαχαριάς, μέλος του ίδιου κλιμακίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο ίδιος έκανε λόγο για μια υγειονομική βόμβα που απειλεί την περιοχή αν συνεχίσουν οι συνθήκες αυτές στους πρόχειρους καταυλισμούς και τα παραπήγματα.

Νωρίτερα το κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ επισκέφτηκε τους χώρους στέγασης των εργατών απο το Μπαγκλαντές, όπου απειλήθηκαν επεισόδια, καθώς κάποιοι θερμόαιμοι άγνωστοι,κάτοικοι της περιοχής άρχισαν να υβρίζουν και να απειλούν, ευτυχώς μόνο για μικρό χρονικό διάστημα καθώς γρήγορα απομακρύνθηκαν.

Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ακολούθως επισκέφτηκαν την εισαγγελία της περιοχής, ενώ το απόγευμα διεξάγεται έκτακτο δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ανδραβίδας-Κυλήνης με μοναδικό θέμα το αιματηρό συμβάν.

Πάντως οι πιο ψύχραιμοι παραγωγοί όπως ο κ. Αναστάσιος Καλούδης απο την Μανωλάδα, ο οποίος διατηρεί 16 στρέμματα με φράουλες, κάνει λόγο για φωτιά που έκαψε μαζί με τα ξερά και τα χλωρά, καθώς εκείνος και πολλοί άλλοι στην περιοχή έχουν για μακροχρόνιο διάστημα τους ίδιους νόμιμους εργάτες απο το Μπαγκλαντές και τους πληρώνουν κανονικά κάθε Σάββατο 23 ευρώ την ημέρα, ενώ προσπαθούν να τους παρέχουν σχετικά καλές συνθήκες διαβοίωσης…

Το κλίμα έχει ηρεμήσει από το μεσημέρι μετά την έλευση του κ. Δένδια από τη Βάρδα και τον καταυλισμό εργατών στη Μανωλάδα, ενω η είδηση της σύλληψης όλων των δραστών της αποτρόπαιας εγκληματικής ενέργειας, φαίνεται να ικανοποιεί την κοινή γνώμη της περιοχής.

Ωστόσο και σήμερα δεν έγινε συγκομιδή της φράουλας, ενώ η χθεσινοβραδυνή βροχή φέρεται να κατέστρεψε σημαντικό μέρος της παραγωγής σε χωράφια που δεν σκεπάζονται απο εγκαταστάσεις θερμοκηπίων.

Απο το πρωί στους πρόχειρους καταυλισμούς βρίσκεται και κλιμάκιο της πρεσβείας του Μπαγκλαντές στη χώρα μας.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης