Με νέους αυστηρότερους όρους, που θα αφορούν στην εποπτεία του προγράμματος οικονομικής προσαρμογής, το χρονοδιάγραμμα και τις δόσεις του δανείου, αναμένεται να φτάσουν σε λίγες ημέρες στην Αθήνα οι επικεφαλής της τρόικας, για τη συνάντηση «γνωριμίας» που θα έχουν με τη νέα ελληνική κυβέρνηση.

Μετά τα προβλήματα υγείας που παρουσίασαν ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς αλλά και ο Βασίλης Ράπανος, η επίσκεψη της τρόικας αναβάλλεται. Πηγές από το Υπουργείο Οικονομικών τόνιζαν ότι θα υπάρξει σήμερα νέα επικοινωνία σχετικά με τον ακριβή χρόνο της άφιξης του κλιμακίου, δεδομένου ότι, αν δεν συμμετέχουν στις διαπραγματεύσεις ο πρωθυπουργός και ο νέος υπουργός Οικονομικών, δεν υπάρχει έννοια της αποστολής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην πρώτη αυτή ολιγοήμερη συνάντηση, οι κ.κ. Πολ Τόμσεν (ΔΝΤ), Ματίας Μορς (Κομισιόν) και Κλάους Μαζούχ (ΕΚΤ) θα θέσουν στην ελληνική κυβέρνηση και τρεις νέους όρους, οι οποίοι επιβάλλονται λόγω της τρίμηνης καθυστέρησης υλοποίησης του μνημονίου εξαιτίας των διαδοχικών εκλογικών αναμετρήσεων. Ουσιαστικά, θα πρόκειται για την ατζέντα «προαπαιτούμενων» της διαπραγμάτευσης που θα ξεκινήσει με την Ελλάδα, ανεξάρτητα από την όποια αλλαγή θα γίνει στο μνημόνιο.

Πιθανώς, το κλιμάκιο θα επιστρέψει στις 2 Ιουλίου.

Επιμέλεια: Φίλιππος Καραμέτος

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης