«Η Τουρκία είναι αυτή η οποία ανοίγει ή κλείνει την πόρτα σε σχέση με τους πρόσφυγες. Πρέπει να πείσουμε τους Ευρωπαίους ότι οι ευθύνες της Τουρκίας δεν μετατοπίζονται στην Ελλάδα» τόνισε σε συνέντευξή του στο «Ράδιο Θεσσαλονίκη» ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

«Δεν μπορεί η αδυναμία της διεθνούς κοινότητας και οι εσφαλμένες επιλογές ολόκληρων δεκαετιών να μετατρέπονται τελικά σε μία επίθεση κατά της Ελλάδας και σε μία αμφισβήτηση της ικανότητάς μας» πρόσθεσε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επέκρινε την κυβέρνηση, ότι «τους τελευταίους μήνες έγινε πολύ μεγάλη υποχώρηση σε σχέση με την ετοιμότητά μας να διαχειριζόμαστε παρόμοια θέματα».

«Έγιναν λάθος δηλώσεις, υπήρξαν αδικαιολόγητες καθυστερήσεις και τώρα τρέχουμε να καλύψουμε το χαμένο έδαφος» πρόσθεσε, επαναλαμβάνοντας τη θέση του για «πλωτά κέντρα πρώτης υποδοχής και καταγραφής (hot spots) στις ακτές της Τουρκίας».

Σχετικά με τη συμφωνία με το ΝΑΤΟ, ο κ. Βενιζέλος τόνισε πως το θετικό της συμφωνίας είναι ότι «αποσυμπιέζεται η πίεση προς την Ελλάδα», συμπληρώνοντας όμως πως «ο διάβολος κρύβεται στις λεπτομέρειες και επειδή τα ζητήματα της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας συνδέονται με το ιστορικό βάθος των ελληνοτουρκικών σχέσεων, με τα ζητήματα του Αιγαίου και της ανατολικής Μεσογείου, με θέματα χωρικών υδάτων, αερίου χώρου, υφαλοκρηπίδας, ΑΟΖ, έρευνας και διάσωσης, καθώς και FIR, αντιλαμβάνεστε ότι οι παγίδες είναι συνεχείς και καθημερινές».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης