Της Άντζελας Πεϊτση

Το βεβαρυμμένο πρόγραμμα του αρχηγού της ΝΔ στη Θεσσαλονίκη και η -μεγάλης διάρκειας- συνέντευξη Τύπου στο Βελλίδειο συνεδριακό κέντρο ήταν η αιτία που ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης δεν επισκέφθηκε τα γραφεία της Διοικούσας στην Μητροπολίτου Ιωσήφ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όμως, όπως εξηγούσε κορυφαίο στέλεχος της γαλάζιας παράταξης «κανείς, μα κανείς δεν δυσανασχέτησε που ο πρόεδρος δεν πέρασε από το κόμμα. Το αντίθετο. Ήδη είχε δει όλα τα στελέχη κατά τη διάρκεια της τριήμερης παρουσίας του. Μόνον τα γραφεία … δεν είδε» είπε χαριτολογώντας.

Την ίδια στιγμή, ένα από τα θέματα που δεν πήραν ιδιαίτερη έκταση, κυρίως της ταχύτητας με την οποία εξελίσσεται η προεκλογική περίοδος, είναι η αναφορά του κ. Μεϊμαράκη για τους δημοσίους υπαλλήλους κατά τη διάρκεια των ομιλιών του.

Μάλιστα, για τους γνωρίζοντες «καλά» τα δρώμενα και τα πρόσωπα στη Θεσσαλονίκη, αίσθηση προκάλεσε η δευτερολέπτων στιχομυθία του προέδρου της ΝΔ, με τον πρόεδρο της πανελλήνιας ΔΑΚΕ ΑΔΕΔΥ πριν την έναρξη της συνέντευξης τύπου. Αυτήκοος μάρτυρας τόνισε στο zougla.gr πως ο κ. Μεϊμαράκης είπε στον κ. Πάιδα και η απάντηση του δεύτερου: «Γιαννάκο όλα τα ανέφερα χθες – Ναι Πρόεδρε».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μεταξύ των καίριων αιτημάτων που κατέθεσε το Προεδρείο της ΑΔΕΔΥ στον Πρόεδρο της Ν.Δ. είναι τα κενά σε Παιδεία και την Υγεία. Δίκαιο αξιοκρατικό σύστημα, διαφάνεια, αξιοκρατία και βελτίωση στην εξυπηρέτηση των πολιτών από τους κοινωνικούς λειτουργούς του κράτους.

Σε επικοινωνία που είχαμε με τον Πρόεδρο της Πανελλήνιας ΔΑΚΕ ΑΔΕΔΥ και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής ΑΔΕΔΥ, Γιάννη Πάιδα, ανέφερε χαρακτηριστικά: «Επιτέλους βρέθηκε αρχηγός και πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας που άκουσε τους δημοσίους υπαλλήλους. Μας εξέπληξε ευχάριστα.

Έκανε αποδεκτά τα αιτήματά μας και συμφώνησε πως όλοι μαζί πρέπει να εργαστούμε για ένα «δημόσιο» που να είναι ταγμένο στην εξυπηρέτηση των πολιτών». Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κ. Πάιδας εξήγησε πως «ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης είναι υπέρμαχος της αξιοκρατίας και της αξιολόγησης του δημόσιου λειτουργού. Επίσης, πρέπει να τονίσω πως για πρώτη φορά Πρόεδρος της ΝΔ αναγνώρισε πως υπάρχουν τεράστιες ελλείψεις ανθρώπινου δυναμικού σε νευραλγικούς χώρους.

Μάλιστα, όπως μας είπε στη συνάντηση που είχε το Προεδρείο της ΑΔΕΔΥ πως αν πάρει την εντολή των πολιτικών την Κυριακή για να αναλάβει το τιμόνι της χώρας, μέσα στις άμεσες προτεραιότητες του θα είναι η στελέχωση και η κάλυψη των κενών θέσεων ειδικά στους δύο παραπάνω χώρους».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης