Αιχμηρός ήταν στην ομιλία του κατά τη διάρκεια της τελετής παράδοσης – παραλαβής στο Υπουργείο Οικονομικών ο νέος τσάρος της Οικονομίας.

Πόρσε καγιέν, λιτότητα, κρίση αλλά και… Χρυσή Αυγή ήταν ορισμένα μόνο από τα ζητήματα που έθιξε ο Γιάννης Βαρουφάκης, ο οποίος ξεκαθάρισε πως «αναλαμβάνουμε να γυρίσουμε σελίδα και για την ακρίβεια σκοπεύουμε να γυρίσουμε τρεις, ως προς τη λογική της αντιμετώπισης της αυτοτροφοδοτούμενης κρίσης».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Είμαστε υπέρ του λιτού βίου και δεν πιστεύουμε ότι ανάπτυξη σημαίνει να έχουμε τόσες πολλές πόρσε καγιέν στους δρόμους της πόλης μας. Οι Έλληνες δημιουργούσαν όταν ζούσαν λιτά, όταν τις αποταμιεύσεις τους τις χρησιμοποιούσαν για να σπουδάσουν τα παιδιά τους, όταν ήταν περήφανοι που δεν είχαν πιστωτικές κάρτες, στεγαστικά δάνεια και χρέη. Άλλο όμως λιτός βίος και άλλο πυραμιδική λιτότητα» πρόσθεσε.

Παράλληλα, ξεκαθάρισε ότι το ΥΠΟΙΚ δεν θα στελεχωθεί από… κομματικό στρατό και… ορδές συμβούλων, λέγοντας ότι «θα αξιοποιήσουμε το υπάρχον προσωπικό» εξοικονομώντας έτσι τους απαραίτητους πόρους για την επαναπρόσληψη των απολυμένων καθαριστριών.

Αναφορικά με τα τελεσίγραφα και το σκληρό πρόσωπο των Βρυξελλών επεσήμανε ότι «η Ευρώπη έχει αποδείξει ότι ξέρει να βρίσκει λύσεις και να αποφεύγει τα τελεσίγραφα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Στόχος μας είναι μια συμφωνία – γέφυρα μεταξύ των προηγούμενων προγραμμάτων και μιας νέας συμφωνίας μεταξύ Ελλάδας, ΕΕ και ΔΝΤ» πρόσθεσε, ενώ ειδική αναφορά έκανε και στο υψηλό ποσοστό που συγκέντρωσε η Χρυσή Αυγή στις εθνικές εκλογές.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης