Την άποψή της πως η αξιολόγηση θα κλείσει σύντομα εξέφρασε η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Όλγα Γεροβασίλη, κατά τη διάρκεια συνέντευξής της την Πέμπτη υπογραμμίζοντας πως «η κυβέρνηση λέει όχι σε συμφωνία που συνεπάγεται αδιέξοδα».

«Θέλουμε να κλείσει η αξιολόγηση μέσα στον Απρίλιο, ώστε να υπάρξει ασφάλεια στο οικονομικό περιβάλλον, το οποίο είναι και κοινωνικό εντέλει. Είμαστε υποχρεωμένοι να δουλέψουμε σκληρά με αμοιβαίες υποχωρήσεις» τόνισε η υπουργός και δήλωσε αναφερόμενη στη χώρα:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Τα τελευταία επτά χρόνια, ζει σε μη κανονικές συνθήκες, με τη λιτότητα να έχει προκαλέσει πλέον κόπωση στον καθένα που δεν βλέπει λύση στα προσωπικά του αδιέξοδα. Η κυβέρνηση κατάφερε, ωστόσο, το 2016 να είναι μια χρονιά σταθεροποίησης. Εμείς δουλεύαμε και δουλεύουμε σκληρά για να σταθεροποιήσουμε την κατάσταση».

Εστιάζοντας στις καθυστερήσεις που έχουν σημειωθεί σχετικά με το κλείσιμο της αξιολόγησης εξήγησε: «Η συμφωνία έχει βήματα και ξέρουμε τις δυσκολίες. Βάσει των δεδομένων που έχουν διαμορφωθεί, είμαστε κοντά στο κλείσιμο της αξιολόγησης και δουλεύουμε πολύ σκληρά γι αυτό» και πρόσθεσε «κάθε πλευρά έχει τα δικά της διαπραγματευτικά χαρτιά, τα οποία ανοίγει όταν είναι κοντά στο κλείσιμο της συμφωνίας, και η ελληνική πλευρά έχει τα δικά της».

«Υπάρχει μια μεγάλη αντίφαση μεταξύ των Ευρωπαίων -κυρίως της Γερμανίας- και του ΔΝΤ, που δεν θέλουν να κλείσουν το θέμα του χρέους. Εμείς δεν κρατάμε τη διαπραγμάτευση ανοιχτή. Κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας για να κλείσει, αλλά έχει τεράστια σημασία όχι μόνο το πότε, αλλά το πώς θα κλείσει η αξιολόγηση» διευκρίνισε και είπε: «Θα έπρεπε η συμφωνία να είχε κλείσει χθες, αλλά οι κακοί όροι συνεπάγονται και δυσκολίες, που αποτυπώνονται. Η πρόθεση της κυβέρνησης δεν είναι η ρήξη και αυτό έχει αποτυπωθεί και με υποχωρήσεις. Ωστόσο, εάν είχαμε τη λογική “ναι σε όλα”, δεν θα υπήρχαν τα αντίμετρα για τις ομάδες που έχουν πληγεί περισσότερο».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης