Την απόφασή του να μην είναι υποψήφιος στις εκλογές της 25ης Ιανουρίου κατέστησε σαφή ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ, καθηγητής Γιάννης Πανούσης, σε συνέντευξή του.

«Η δική μου στάση είναι δηλωμένη εδώ και ενάμιση χρόνο και βέβαια ενισχύθηκε και με τα τελευταία γεγονότα. Είμαι δάσκαλος, δεν είμαι πολιτικός. Οπότε σε οποιαδήποτε μορφή δεν κατεβαίνω, είτε αν η ΔΗΜΑΡ αποφασίσει να κατέβει μόνη της, είτε αν είχε συνεργαστεί – συγχωνευθεί με τον ΣΥΡΙΖΑ, ή οποιοδήποτε άλλο σενάριο θα γινόταν, εγώ θα είχα αποσυρθεί έτσι και αλλιώς» σημειώνει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ εμφανίζεται έντονα επικριτικός προς την ηγεσία του κόμματός του, υποστηρίζοντας ότι «δείχνει να μην έχει καταλάβει πού ακριβώς πατάει και πού βρίσκεται».

«Η θέση μου είναι, η Δημοκρατική Αριστερά να μην κατέβει στις εκλογές, να στηρίξει τον ΣΥΡΙΖΑ στη λογική της κυβερνώσας Αριστεράς, να ανασυγκροτηθεί κι όταν με το καλό βγουν τα αποτελέσματα και οδηγηθούμε σε μια κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ, να δει πώς θα κινηθεί στο νέο σκηνικό που θα διαμορφωθεί. Εκτιμώ ότι δεν πρέπει ούτε να κατέβει αυτόνομα, ούτε όμως και να απορροφηθεί», υπογράμμισε.

«Η ΔΗΜΑΡ είναι το κόμμα του «παρ’ ολίγον», παρ’ ολίγον κυβερνητικό, παρ’ ολίγον συγκυβερνητικό με την Αριστερά, παρ’ ολίγον υπέρ της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας, όλα παρ’ ολίγον είναι», κατέληξε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης