Επιμέλεια: Άντζελα Πεΐτση

Κριτική κόλαφο κατά της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, άσκησε στο πλαίσιο της ομιλίας του στη Βουλή, ο Τομεάρχης Εργασίας, Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Κοινωνικής Πρόνοιας της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Βρούτσης, με αφορμή την Επίκαιρη Επερώτηση που κατέθεσε η ΝΔ προς το Υπουργείο Εργασίας, για το ασφαλιστικό, με θέμα: «Εργαζόμενοι και συνταξιούχοι βιώνουν καθημερινά τα κενά και τα βάρη του ασφαλιστικού».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πάρει διαζύγιο με την αλήθεια. Είναι ταυτισμένος με το ψέμα και την προπαγάνδα», υπογράμμισε ο πρώην Υπουργός και είπε χαρακτηριστικά: «Ζητήσαμε να είναι εδώ η κα Αχτσιόγλου, εκπροσωπώντας την κυβέρνηση και σεβόμενη τις δημοκρατικές κοινοβουλευτικές διαδικασίες. Η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ είναι πως η Υπουργός διαπραγματεύεται με τους θεσμούς. Αλλά, οι εκπρόσωποί τους, έχουν φύγει από την Ελλάδα. Δεν είναι εδώ. Πρώτο μεγάλο ψέμα» παρατήρησε επικριτικά και διερωτήθηκε: «Η κα Αχτσιόγλου είναι στο Χίλτον ή στο Υπουργείο; Ή κάπου αλλού;…. Και γιατί δεν είναι στη Βουλή; Πάντως με την Τρόικα δεν είναι. Δεύτερον», συνέχισε ο Βουλευτής ΝΔ Κυκλάδων απευθυνόμενος στον κ. Πετρόπουλο «Κύριε Υπουργέ, ξεκινήσατε μ’ ένα μεγάλο ψέμα. Και πρέπει να είστε προσεκτικός, τουλάχιστον όταν μιλάτε με εμένα, που γνωρίζω πολύ καλά τα στοιχεία και τα έχω βιώσει».

Παράλληλα, ο κ. Βρούτσης, υπενθύμισε ότι: Στα 2,5 χρόνια –ως Κυβέρνηση ΝΔ- νοικοκυρέψαμε το Υπουργείο, μ’ ένα τρόπο που ήταν πρωτόγνωρος για τα ασφαλιστικά πράγματα της χώρας. Μιλήσατε για τα εφάπαξ. Είχαμε πάρει από την τότε Τρόικα, σήμερα Θεσμούς, 3,1 δις € και καταβάλαμε 97.637 εφάπαξ, μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου του 2013. Δηλαδή, σε ποσοστά η αύξηση άγγιξε το 180%. Σας παραδώσαμε «καθαρό» το τοπίο με τα εφάπαξ. Ενώ εσείς, μέχρι την 1η Ιουνίου 2016, είχατε δώσει 0 (μηδέν) εφάπαξ».

Ο πρώην Υπουργός, κατά την ομιλία του, επεσήμανε πως η χρονική συγκυρία που διεξάγεται αυτή η συζήτηση, γίνεται μέσα σ’ ένα πολύ βαρύ πολιτικό, οικονομικό και κοινωνικό κλίμα. «Όλοι γνωρίζουμε πως σέρνεται η οικονομία της χώρας. Η αβεβαιότητα και η ανασφάλεια είναι διάχυτες πάνω από τις επιχειρήσεις, από τους εργαζόμενους, από τους ανέργους. Φαίνεται πως υπάρχει προοπτική. Καταρρέουν όλοι οι οικονομικοί και κοινωνικοί δείκτες της χώρας και δυστυχώς την ίδια στιγμή, αυτό που ονομάζαμε «ασφαλιστικό» βρίσκεται σ’ ένα απόλυτο χάος. Έχει ταυτιστεί με τη λέξη «Βαβέλ».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κ. Βρούτσης, αναφέρθηκε στα στοιχεία της ΕΡΓΑΝΗ, που δημοσιοποιήθηκαν μόλις μία μέρα πριν από τη συγκεκριμένη συζήτηση στη Βουλή, επισημαίνοντας: «Πριν λίγο τα αμφισβητήσατε. Ο ελληνικός λαός όμως τα γνωρίζει. Εξάλλου, η ΕΡΓΑΝΗ, είναι το μοναδικό εργαλείο που σας παρέδωσα, το οποίο κρατήσατε και δεν καταργήσατε. Όλα τ’ άλλα τα καταργήσατε». Και συνεχίζοντας δήλωσε: «Δυστυχώς, η ΕΡΓΑΝΗ έδειξε πως για πρώτη φορά στην ιστορία της αγοράς εργασίας στην Ελλάδα, οι ευέλικτες μορφές απασχόλησης είναι «απόλυτα κυρίαρχες», με ευθύνη του ΣΥΡΙΖΑ. Το 2015 και το 2016 πραγματοποιήθηκε η μεγαλύτερη ιστορική ανατροπή εναντίον των εργαζομένων και των ανέργων, με την «υπογραφή» της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ».

Υπενθυμίζοντας πως όταν ήταν Κυβέρνηση η ΝΔ, είχε ξεκινήσει να μειώνεται με ισχυρή τάση, η αποκλιμάκωση της ανεργίας. «Πήραμε την ανεργία στο υψηλότερο επίπεδο, αυτό του 27,9% και σας την παραδώσαμε στο 25,5%. Έπρεπε στις 31/12/2016, η ανεργία να έχει κλείσει στο 19,5% και με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ φαίνεται πως για πέντε μήνες κρατιέται στο 23,1% και θα κλείσει στο 23,5%. Δηλαδή, τέσσερις μονάδες απόκλιση που σημαίνει, 200.000 χιλιάδες χαμένες θέσεις εργασίας με το ΣΥΡΙΖΑ».

Δείτε ολόκληρη την ομιλία του Τομέρχης Εργασίας της ΝΔ, Βουλευτή Κυκλάδων, Γιάννη Βρούτση.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης