Της Άντζελας Πεΐτση

Καταπέλτης κριτικής κατά του ασφαλιστικού νομοσχεδίου, της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ήταν ο εισηγητής της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Κυκλάδων, Γιάννης Βρούτσης, κατά την ομιλία του στην Ολομέλεια της Βουλής επί του εν λόγω νομοσχεδίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Σε λίγο (χρονικό διάστημα) η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, κλείνει τρία χρόνια διακυβέρνησης της χώρας. Και, πλέον επιβεβαιώνεται στην πράξη, και, με το συγκεκριμένο νομοσχέδιο πως τα μεγαλύτερα «θύματα» της ανικανότητας και της ιδεοληψίας τους, δεν είναι μόνον οι συνταξιούχοι» δήλωσε ο Τομεάρχης Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης της ΝΔ, για να υπογράμμισει: «Είναι κατ’ εξοχήν οι εργαζόμενοι».

«Αυτό επιβεβαιώνεται και με το παρόν νομοσχέδιο. Γιατί, όσο παράξενο κι αν ακούγεται ή φαίνεται, ότι αυτό το «διαβόητο» και «πολυδιαφημισμένο» νομοσχέδιο – «εργασιακό» – όπως το αναφέρει στην ταυτότητά του η κυβέρνηση, δεν φέρνει κι ούτε δημιουργεί, ούτε μία θέση απασχόλησης» παρατήρησε ο αρμόδιος Τομέαρχης της ΝΔ.

Και με ιδιαίτερα επικριτική διάθεση, ο κ. Βρούτσης είπε: «Για να είμαι πιο ακριβής, διορίζονται, δύο μετακλητοί υπάλληλοι, στο γραφείο του κ. Φλαμπουράρη, όπως αναφέρει σε κάποιο συγκεκριμένο άρθρο».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο εισηγητής της ΝΔ, αποκωδικοποιώντας τα επιμέρους άρθρα του νομοσχεδίου, τόνισε: «Πρόκειται για ένα συνονθύλευμα διατάξεων, πρόχειρο και αναποτελεσματικό. Διατάξεις, οι οποίες, δεν απαντούν στις ανοιχτές πληγές που άνοιξε ο ΣΥΡΙΖΑ στην κοινωνία και την οικονομία. Δεν απαντούν στη γενιά των 360 ευρώ, που δημιούργησε ο κ. Τσίπρας. Δεν απαντούν στις συντάξεις των 185 ευρώ. Δεν απαντούν στις επικείμενες μειώσεις των δύο συντάξεων από την 1η Ιανουαρίου του 2019. Δεν απαντούν στους δύο (2) μισθούς που θα χάσουν οι εργαζόμενοι από την 1η Ιανουαρίου του 2019 –μέσα από τη δεύτερη διαδοχική μείωση του αφορολογήτου».

«Και κυρίως» επεσήμανε ο κ. Βρούτσης, «δεν απαντούν, -πρωτοφανές- στους 300.000 χιλιάδες συνταξιούχους, που περιμένουν τρία και πλέον χρόνια να πάρουν τη σύνταξή τους».

«Το ασφαλιστικό νομοσχέδιο της Κυβέρνησης, έρχεται με τη μορφή «μπαλωμάτων» να διορθώσει το νόμο Κατρούγκαλου, αλλά δεν τα καταφέρνει» υπογράμμισε ο πρώην Υπουργός.

Και δήλωσε: «Είναι το 17ο κατά σειρά νομοσχέδιο, μετά το νόμο Κατρούγκαλου, που φέρνει μειώσεις συντάξεων. Επιβεβαιώνει τις μειώσεις των συντάξεων έως και 40% στις επικουρικές συντάξεις αλλά φέρνει ακόμα κάτι πιο αρνητικό», παρατήρησε ο κ. Βρούτσης «Κι αυτό είναι πως δεν λύνει το πρόβλημα των συνταξιούχων. Δε λύνει το πρόβλημα των επικουρικών συντάξεων, που από την 1η Ιανουαρίου 2015, περιμένουν τον περιβόητο «μαθηματικό τύπο» ΣΥΡΙΖΑ. Δε λύνει το πρόβλημα σε 129.000 χιλιάδες συντάξεις που περιμένουν στην ουρά, για να πάρουν τη σύνταξή τους».

Δείτε ολόκληρη την ομιλία του εισηγητή της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτή Κυκλάδων, Γιάννη Βρούτση:

«Με την «ΑΡΤΕΜΙΣ» επί ΝΔ, η αδήλωτη εργασία, μειώθηκε από το 40,47% στο 13,22%»

Ταυτόχρονα, ο πρώην Υπουργός Εργασίας της ΝΔ, Γιάννης Βρούτσης, κοινοποίησε, την πορεία των στοιχείων που αφορούν στην κατακόρυφη μείωση της «αδήλωτης εργασίας» μέσω του προγράμματος «ΑΡΤΕΜΙΣ».

Και, επέκρινε ιδιαίτερα σκληρά, τις ενέργειες των κυβερνώντων, πάνω στο φλέγον αυτό θέμα.

Συγκεκριμένα, μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Twitter, ο Τομεάρχης Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης της ΝΔ, Βουλευτής Κυκλάδων, έγραψε:
«Με την ΑΡΤΕΜΙΣ μειώσαμε τ αδήλωτη εργασία από 40,47% το 2013 σε 13,22% το 2014! Ο ΣΥΡΙΖΑ για τρία (3) χρόνια δεν ξαναέβγαλε στοιχεία! Τι να δείξει άλλωστε!».

Δείτε τη σχετική ανάρτηση και το αντίστοιχο γράφημα, που ανήρτησε ο κ. Βρούτσης:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης