«Η Ελλάδα έχει κάνει πολλά και προσβλέπουμε στην ολοκλήρωση της αξιολόγησης», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, προσερχόμενος στη συνεδρίαση του Eurogroup, στις Βρυξέλλες και εμφανίστηκε αισιόδοξος για τη διεξαγωγή μιας εποικοδομητικής συζήτησης για την Ελλάδα, όπως και για το θέμα της τραπεζικής ενοποίησης.

Ο υπουργός Οικονομικών μετέβη σήμερα στο Eurogroup, με σχέδιο να «ξεκλειδώσει» τη δόση του 1 δισ. ευρώ, χωρίς το κλίμα δεν είναι και το πιο ευνοϊκό, δεδομένου και του «θρίλερ» που διαδραματίστηκε τις προηγούμενες ημέρες σχετικά με την επιστροφή (ή μη) της Τρόικας την Τρίτη που τελικώς θα έλθει. Πάντως, το γεγονός πως «πέρασε» ο προϋπολογισμός είναι θετικό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Άλλωστε και ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, προσερχόμενος στη συνεδρίαση δήλωσε πως «η Ελλάδα έχει κάνει σημαντική πρόοδο και βρίσκεται στον σωστό δρόμο, αφού ψήφισε και τον προϋπολογισμό».

«Δεν είμαι εδώ για επικοινωνιακή διαχείριση μιας πράγματι δύσκολης κατάστασης ή να είμαι αρεστός. Δεν είμαι καλός στην επικοινωνιακή διάσταση. Βρίσκομαι εδώ για να είμαι χρήσιμος σε μια δύσκολη περίοδο για τον τόπο και για να τιμήσω την εμπιστοσύνη που μου έδειξαν ο πρωθυπουργός και οι άλλοι δύο πολιτικοί αρχηγοί όταν με επέλεξαν για τη θέση αυτή», δήλωσε από τη Βουλή ο κ. Γιάννης Στουρνάρας.

Ως προς τις συζητήσεις με την Τρόικα, είπε ότι «η κυβέρνηση διαπραγματεύεται σκληρά. Η τελευταία διαπραγμάτευση αν και έχει ξεκινήσει από τον περασμένο Σεπτέμβριο δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί. Δεν συναινούμε. Διαπραγματευόμαστε μέχρι να μπορέσουμε μόνοι μας να ξαναβγούμε στις αγορές».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης